ΚεντρικήΚοινωνικά

Το 23o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών τον Αύγουστο στον Δήμο Δέλτα

22/7/2022

Το 23o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών διοργανώνεται από την Τετάρτη 24 έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, Αλεξάνδρου Παπάγου 7, Σίνδος, Θεσσαλονίκη Δήμο Δέλτα.

Μια αξιόλογη διοργάνωση από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα,  φιλοδοξώντας να αγκαλιάσει όχι μόνο τον Δήμο, αλλά και ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης.

Από το 1998 που ξεκίνησε το Φεστιβάλ για πρώτη φορά την πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, φιλοξενεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερα νέα σχήματα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού με στόχο να δραστηριοποιήσει τους νέους και να αναπτυχθούν συνεργασίες με αντικείμενο την τέχνη.

«Η μουσική μας ενώνει», είναι η φράση που έδωσε πνοή στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών τότε.
Στο πέρασμα των χρόνων όμως, οι αξίες και τα ιδανικά με τα οποία συνδέθηκε ξεπερνούν την ίδια τη μουσική και μιλούν για συνεργασία, εθελοντισμό, ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον γενικότερα ενώ είναι παρών σε θέματα όπως η επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η υποστήριξη ελληνικών προϊόντων.

Η πολύμηνη προετοιμασία του, η ενεργοποίηση ενός τόσο μεγάλου μέρους των πολιτών από κάθε θέση και με κάθε ιδιότητα, η συμμετοχή τόσων σπουδαίων σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η παρουσία πολυάριθμων μουσικών έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ, πραγματικά σπουδαίο.

Το Φεστιβάλ, είναι μια ζωντανή εκδήλωση, που εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα μουσικά ρεύματα. Χρησιμοποιεί τη μουσική ως μια παγκόσμια γλώσσα, που ενώνει νέους μουσικούς, με διαφορετικές εθνικότητες, ιδέες, εμπειρίες, πολιτιστικές καταβολές, προβληματισμούς.

Ένας διεθνής κώδικας δημιουργίας και πολιτιστικής επικοινωνίας που καταργεί τις αποστάσεις και ανοίγει ένα πλατύ πεδίο για την φιλία και την συνεργασία.

Για όσες μέρες διαρκέσει αυτή η συνάντηση ήχων και νέων από όλο τον κόσμο, ο Δήμος θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού και δημιουργίας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Δήμου Δέλτα, την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

Στον 23ο χρόνο του, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που διοργανώνει ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, έχει διαγράψει σημαντική παρουσία όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, γεγονός που υπογραμμίζεται με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA – Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE – Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών).

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Πτολεμαΐδα: Χαλαζόπτωση στο Μεσόβουνο – Καταστροφές σε καλλιέργειες

xristiana

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας

xristiana

Τι αλλάζει στη συμπεριφορά των παιδιών που κοιμούνται μια ώρα λιγότερο

xristiana