ΚεντρικήΟμορφιά

Το αμυγδαλέλαιο και οι ευεργετικές του ιδιότητες για τα μαλλιά σου

27/7/2022

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα λάδι που προέρχεται από τους σπόρους της αμυγδαλιάς. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γεμάτο αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Μπορεί να προσφέρει θρέψη ακόμη και στα μαλλιά.

Το συγκεκριμένο έλαιο κάνει τα μαλλιά σου πιο λεία στην αφή με την πάροδο του χρόνου. Μόλις ενσωματωθεί το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, θα παρατηρήσεις ότι τα ξεμπέρδεμα θα γίνει παιχνίδι.

Οι λιπαντικές ιδιότητες που περιέχει βοηθούν στη μείωση του σπασίματος και της ψαλίδας των μαλλιών από το styling και βελτιώνει την ανθεκτικότητα των μαλλιών. Στην ουσία είναι ιδανικό για να ηρεμεί την ατίθαση υφή.

Το συγκεκριμένο έλαιο είναι επίσης αντιβακτηριακό, καθιστώντας το μια εξαιρετική θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής αν υποφέρεις από πιτυρίδα.

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βοηθά τα μαλλιά σου να φαίνονται υγιή. Όταν εφαρμόζεται μάλιστα, απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, διογκώνει τα μαλλιά και επανενεργοποιεί τους αδρανείς θύλακες της τρίχας.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις;

Μπορείς να εφαρμόσεις αμυγδαλέλαιο απευθείας στα μαλλιά σου, τρίβοντας μια μικρή ποσότητα ανάμεσα στις παλάμες σου πριν το απλώσεις. Αν θέλεις να αυξήσεις τη λάμψη και την απαλότητα, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες των μαλλιών σου. 

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς προετοιμάζεται η Ελλάδα για την περίπτωση που ένα τσουνάμι χτυπήσει τις ακτές της: Οι «κόκκινες» περιοχές

xristiana

Συνεχίζονται οι «Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Μαρούσι: «Ο Δρόμος του Νερού»

xristiana

Μωβ μέδουσες: Οι πρώτες κινήσεις μόλις μας τσιμπήσουν – Τι δεν πρέπει να βάλουμε

xristiana