ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σε Σάμο – Λακωνία – Φθιώτιδα – Άρτα τα νέα πύρινα μέτωπα

19/7/2022

Νέα εστία πυρκαγιάς στη Σάμο, αυτή τη φορά στους Μαυρατζαίους, στην περιοχή Γκιώνηδες, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

Η Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε στις 12:27, κινητοποιήθηκε άμεσα με 8 οχήματα και 16 πυροσβέστες, που κατάφεραν να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο την κατάσταση. Έτοιμο να απογειωθεί ήταν και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Μαραθόκαμπο και την πτώση του ελικοπτέρου Έρικσον την περασμένη εβδομάδα, και το Σαββατοκύριακο στο νησί καταγράφηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές, οι δύο στους Μυτιληνιούς και η μία στα Βοτσαλάκια Μαραθοκάμπου, για τις οποίες η Πυροσβεστική κάνει λόγο ευθέως για τριπλό εμπρησμό.

Και σήμερα στο νησί οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, ισχύει εδώ και μέρες προειδοποίηση της ΓΓΠΠ για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορία 4).

Στο μεταξύ, στη Λακωνία καίγεται χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αφάνια στην Σκάλα. Επιχειρούν 64 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο, συνδράμουν και εθελοντές. 

Στη Φθιώτιδα στις φλόγες τυλίχθηκε δασική έκταση στα Βασιλικά Ελάτειας. Την κατάσβεση ανέλαβαν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 13 οχήματα, επτά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην Άρτα φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χορτολιβαδική έκταση στο Ψαθοτόπι. Και εκεί κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη, που νωρίτερα κατάφεραν και την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και σε Αττική και Μάνη.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΑμεΑ: Ανοιχτή Πλατφόρμα Αιτήσεων Σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Για Κατοίκους Πελοποννήσου

xristiana

Καλσόν: Οι καλύτεροι τρόποι για να το φορέσεις το χειμώνα

xristiana

Διαδικτυακή Ημερίδα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

xristiana