ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πώς να φτιάξετε σπιτικό απωθητικό για τα κουνούπια

7/7/2022

Με υλικά που οι περισσότεροι έχετε ήδη στο σπίτι.

Με τις ώρες που περνάμε πια στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού το καλοκαίρι να είναι περισσότερες, αυξάνονται και οι πιθανότητες να αποκτήσουμε και μια αρκετά ανεπιθύμητη παρέα. Τα κουνούπια. Πάντα, λοιπόν, αποτελεί καλή ιδέα να προστατεύετε τον εαυτό σας όποτε είναι δυνατόν. Και ποια καλύτερη επιλογή από ένα σπιτικό αντικουνουπικό παρασκευασμένο με τα υλικά της επιλογής σας, το οποίο δεν θα σας κάνει, ταυτόχρονα, να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Πώς να κάνετε σπιτικό απωθητικό για τα κουνούπια

Σπιτικό αντικουνουπικό

Για να φτιάξετε ένα σπιτικό αντικουνουπικό σπρέι, θα χρειαστείτε αποσταγμένο νερό, μια βάση, όπως οινόπνευμα και άφθονο αιθέριο έλαιο, αναφέρει με το MasterClass. Το σπιτικό αντικουνουπικό λειτουργεί καλύπτοντας την ανθρώπινη μυρωδιά σας με ένα έντονα μυρωδάτο αιθέριο έλαιο που τα περισσότερα κουνούπια βρίσκουν πολύ λιγότερο ελκυστικό. Σύμφωνα με το Green Matters, τα αιθέρια έλαια σιτρονέλαςλεβάντας και λεμονόχορτου αποτρέπουν αποτελεσματικά τα τσιμπήματα κουνουπιών. Αυτά μπορούν, επίσης, να αναμιχθούν με άλλα αιθέρια έλαια για να αποτρέψουν τα τσιμπήματα από τσιμπούρια και ψύλλους, οπότε φροντίστε να ερευνήσετε ποια ενοχλητικά ζωύφια κυκλοφορούν στην περιοχή σας.

Όταν φτιάχνετε το σπιτικό αντικουνουπικό σας, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου μερικά πράγματα. Πρώτον, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα κουνουπιών στον κόσμο, οπότε η εύρεση του κατάλληλου μείγματος για τα είδη στα δικά σας μέρη μπορεί να απαιτήσει κάποια δοκιμή, εξηγεί το Masterclass. Επίσης, ορισμένες βάσεις, όπως το οινόπνευμα ή η βότκα, μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα, οπότε προτιμήστε για βάση το νερό φουντουκιού, αν το δέρμα σας ερεθίζεται εύκολα από παρόμοια προϊόντα.

Άλλοι τρόποι για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά

Σπιτικό αντικουνουπικό

Αν επιδιώκετε να περιορίσετε τον αριθμό των κουνουπιών γύρω από το σπίτι σας, υπάρχουν κάποιες επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε για την αντιμετώπισή τους. Η σιτρονέλα χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως φυσικό φάρμακο για τα κουνούπια και η κατασκευή των δικών σας DIY κεριών σιτρονέλας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία κατάλληλη για αρχάριους κατασκευαστές κεριών, σύμφωνα με το CandleScience. Αν νιώθετε, όμως, περισσότερο κηπουρός παρά κατασκευαστής κεριών, μπορείτε πάντα να φυτέψετε στρατηγικά μερικά φυτά σιτρονέλας γύρω από την αυλή, τη βεράντα και τον κήπο σας.

Ένα άλλο απλό αντικουνουπικό που είναι απίστευτα εύκολο να χρησιμοποιήσετε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας είναι το ξύδι. Το να ψεκάσετε λίγο μηλόξυδο περιμετρικά της βεράντας σας (καθώς και στα πόδια των τραπεζιών και των καρεκλών) είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσετε τα κουνούπια στην επόμενη συγκέντρωσή σας, σημειώνει το Green Matters.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Λουκάνικα στο φούρνο με αυγά

xristiana

Δήμος Ληξουρίου: 8o FORUM Με Θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Η Μεταβολική Πανδημία Του 21ου Αιώνα»

xristiana

Τα λάθη που κάνεις στο ντους

xristiana