ΚεντρικήΟμορφιά

Πως να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το χλώριο της πισίνας

22/7/2022

Αν βρίσκεσαι ήδη σε διακοπές και κάνεις ατελείωτες βουτιές στην πισίνα θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές φροντίδας, διότι το χλώριο μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στα μαλλιά σου, αφήνοντάς τα ξηρά και εύθραυστα. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα τα περιποιηθείς.

Τα μαλλιά σου θα απορροφήσουν σαν σφουγγάρι το χλώριο και μόλις στεγνώσουν θα είναι αφυδατωμένα. Πριν λοιπόν μπεις στη πισίνα φρόντισε να βρέξεις τα μαλλιά σου με καθαρό νερό. Με αυτό το τρόπο δυσκολεύεις την είσοδο των χημικών ουσιών.

Το χλώριο επιτίθεται στη φυσική λιπαρότητα που προστατεύει τα μαλλιά μας. Έτσι, για να βοηθήσεις τη φυσική άμυνά τους, μπορείς να εφαρμόσεις κάποια φυσικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για να δημιουργήσεις ένα επιπλέον στρώμα αδιάβροχης προστασίας. Το ελαιόλαδο βοηθά στην προστασία της κερατίνης, ενώ το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Μόλις βγεις από την πισίνα, λούσε αμέσως τα μαλλιά σου καλά με ένα σαμπουάν με ενυδατικούς παράγοντες και ξέπλυνέ τα με άφθονο χλιαρό νερό.

Τέλος, αν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να βρέξεις τα μαλλιά σου και θέλεις παράλληλα να τα προστατέψεις μπορείς να φορέσεις ειδικό σκουφάκι κολύμβησης. Εάν όμως έχεις μακριά μαλλιά και δεν έχεις σκουφάκι, πιάσε τα μαλλιά σου σε αλογοουρά, πλεξούδα ή κάνε ένα σφιχτό κότσο. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την επαφή με το χλώριο.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Τραγουδάμε Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ»: Μεγάλη Συναυλία Στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ»

xristiana

Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο

xristiana

6ο Σχολείο Υπέρτασης – Υπέρταση: Θεωρία Και Κλινική Εφαρμογή

xristiana