ΚεντρικήΠεριβάλλον

Περισσότερο πράσινο αποκτά η Λεωφόρος Συγγρού

27/7/2022

Περισσότερο πράσινο αποκτά η Λεωφόρος Συγγρού, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκτεταμένη δεντροφύτευση και ανάπλαση στην κεντρική νησίδα που σχηματίζεται από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, η συγκεκριμένη δενδροφύτευση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο βελτίωσης και της συντήρησης των μητροπολιτικών υποδομών, με αναπλάσεις των υπαρχόντων χώρων πρασίνου που σχηματίζονται στο κέντρο των οδικών αξόνων του λεκανοπεδίου και εμπλουτισμού τους.ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ήδη έχουν γίνει ολιστικές επεμβάσεις στην Λ. Ποσειδώνος, στην Λ. Κηφισίας, στην Λ. Αθηνών, στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στην Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη.

Μεταξύ άλλων  επί της Λ. Συγγρού και σε μήκος 3 χλμ. έχει προγραμματιστεί η φύτευση 300 Φοινίκων, του είδους Washingtonia robusta, W. Filifera. Το ύψος του κορμού των δέντρων που τοποθετούνται κυμαίνεται από 2,5μ. έως 3,5μ.

Το πρόγραμμα τον αναπλάσεων και δενδροφυτεύσεων  το οποίο εντάσσεται  στο συνολικότερο έργο συντήρησης του πράσινου, προβλέπει την καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες (κλάδεμα, καθαριότητα, κλπ).ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε δήλωσή του επισημαίνει ότι: 
«Κάθε έργο που ενισχύει την περιβαλλοντική μας συνείδηση και προσθέτει ένα ακόμη κύτταρο πρασίνου στην Αττική μας, είναι αναγκαίο. Με τον εμπλουτισμό του πρασίνου και τις δενδροφυτεύσεις, οι μεγάλες οδικές αρτηρίες αποκτούν  έναν ενιαίο και αισθητικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οδηγών αποτελούν βασικές προτεραιότητές μας».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.naftemporiki.gr

Related posts

Διαδικτυακό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Για Φροντιστές ΑμεΑ – Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν!

xristiana

ΕΒΕΑ: Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για την Ουκρανία

xristiana

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών Στον Βόλο – Μέσω Της Πανελλήνιας Δράσης «Ο Τοίχος Της Καλοσύνης»

xristiana