ΚεντρικήΠεριβάλλον

Παρουσία Γιατρομανωλάκη, Εκδήλωση Με Θέμα Τη Βοσκική

29/7/2022

Εκδήλωση, σχετικά με τη Ένταξη της Βοσκικής και του κόσμου του Βοσκού στον Ψηλορείτη στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, διοργανώνει ο Δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με την Androidus Project Tank.

Η εκδήλωση έρχεται ως αποτέλεσμα μιας συλλογικής και συμμετοχικής προσπάθειας, μέρος της οποίας θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 29/7/2022, στις 20:00,  στην Κεντρική πλατεία ΑΡΜΙ του Δήμου Ανωγείων, μέσα από θεματικές εισηγήσεις και με τη συμμετοχή του  Υφυπουργού αρμόδιου σε θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης την προβολή του Εθνογραφικού Ντοκιμαντέρ: ΝΗΖΑ, με θέμα τη σημασία του όρκου των βοσκών ως τελετουργία διαιτησίας και διαμεσολάβησης. Ένα έργο της Androidus Project Tank, το οποίο υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με τη μουσική της Βοσκικής από τον Γιώργη Βρέντζο – Κάτη στο μαντολίνο και τον Γιάννη Σπάχη στο λαούτο. 

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Η Φλόγα Της Αγάπης Στον Πλακιά

xristiana

ΟΠΚΕ κατά ΑμεΑ σε πανελλαδική διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου

xristiana

Ο πρώτος θηλασμός μετά τον τοκετό

xristiana