ΚεντρικήΟμορφιά

Οι 6 ευεργετικές ιδιότητες της μέντας

18/7/2022

Ένα φυτό ιδιαίτερα γνωστό για την αίσθηση δροσιάς που προσδίδει. Μπορεί να προστεθεί στα τρόφιμα τόσο σε φρέσκια όσο και σε αποξηραμένη μορφή. Γνωρίζεις όμως σε τι σε ωφελεί;

Αρχικά, η μέντα περιέχει βιταμίνη Α, μια λιποδιαλυτή ουσία που είναι σημαντική για την υγεία των ματιών αλλά και την όραση. 

Επίσης είναι μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με άλλα βότανα και μπαχαρικά που βοηθούν στην προστασία του σώματός από το οξειδωτικό στρες, ένα είδος βλάβης στα κύτταρα που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια κοινή διαταραχή του πεπτικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από πόνο στο στομάχι, φούσκωμα και αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου. Το έλαιο μέντας λοιπόν περιέχει μια ένωση που ονομάζεται μενθόλη και μπορείς να το βρεις σε κάψουλες στο φαρμακείο- η οποία βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Αν είσαι έγκυος και θηλάζεις ίσως να αντιμετωπίζεις προβλήματα με ταλαιπωρημένες και με πληγές θηλές, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει τον θηλασμό. Μελέτες λοιπόν έχουν δείξει ότι η εφαρμογή μέντας στο δέρμα σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο.

Επίσης, αν και η μενθόλη δεν λειτουργεί ως ρινικό αποσυμφορητικό, μπορεί ωστόσο να προσφέρει κάποια ανακούφιση στα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης βελτιώνοντας λίγο την αναπνοή μέσω εισπνεόμενων σκευασμάτων.

Τέλος μπορείς εύκολα να προσθέσεις τη μέντα στη διατροφή σου, όπως στις πράσινες σαλάτες, στα επιδόρπια, στα smoothies ακόμα και στο νερό σου. Το τσάι μέντας επίσης είναι ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να το εντάξεις στη καθημερινότητα  σου.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας και μακιγιάζ για την πρόληψη και κάλυψη των μαύρων κύκλων

xristiana

Φυσικό αέριο: Ελεγχοι από την Κομισιόν για τα τέλη στις εξαγωγές που επέβαλε η Γερμανία

xristiana

Σκρέκας: Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο

xristiana