ΚεντρικήΠεριβάλλον

Λέσβος: Μεγάλη φωτιά καίει σπίτια στα Βατερά-Εκκένωση του οικισμού

23/7/2022

«Δίνουμε μάχη για να σωθούν σπίτια. Η εκκένωση συνεχίζεται», δηλώνει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου  Ταξιάρχης Βέρρος για τη  δασική πυρκαγιά στα Βατερά που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και πήρε πολύ σύντομα μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή Ρογκάδα, μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας των Βατερών και του οικισμού Σταυρός.

Πληροφορίες αναφέρουν οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών και ότι ήδη έχουν καεί δύο τουλάχιστον σπίτια, ενώ περισσότερα εναέρια μέσα ζητεί άμεσα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές, επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τις Αρχές της Πυροσβεστικής. Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν  την εκκένωση του οικισμού.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr,  στη θάλασσα των Βατερών στο τμήμα λίγο πριν το παραθαλάσσιο παραλιακό χώρο διασκέδασης “ΑΡΕΝΑ” φτάνει η φωτιά έχοντας μέχρι τώρα κάψει δυο τουλάχιστον σπίτια και με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να σωθεί ένα ξενοδοχείο. 

Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια για την πλήρη εκκένωση του οικισμού τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες.

Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι ο άνεμος κατηύθυνε μέσα στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών το μέτωπο της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς. Οι φλόγες “γλείφουν” το πίσω μέρος των επιχειρήσεων των Βατερών έχοντας κάψει σπίτια  Πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά.

Στα μέτωπα εκτός από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν τα τρία δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα που εδρεύουν στη Λέσβο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αγία Αικατερίνη

xristiana

Σιρόπι για τον βήχα ανακαλεί ο ΕΟΦ

xristiana

Σκρέκας: Η Ελλάδα δεύτερη χώρα διεθνώς στην ελκυστικότητα των ΑΠΕ

xristiana