ΚεντρικήΚοινωνικά

Η μαθητική δημοσιογραφία της Κρήτης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη


1/7/2022

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 12 μ.μ. στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Στρατηγού Καλλάρη 5) στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα τον μαθητικό Τύπο στην Κρήτη μέσα από τη λειτουργία του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης».

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας συμπληρώνοντας δέκα χρόνια παρουσίας ( Μάρτης του 2012-Ιούλης του 2022) στον Μαθητικό Τύπο της Κρήτης,θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις προτάσεις για αναβάθμιση του μαθητικού Τύπου μέσα από πιο συστηματικές πρωτοβουλίες των φορέων της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται παράλληλα με τη συμμετοχή στο 3ο Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη 4 με 8 Ιουλίου 2022)με θέμα τον μαθητικό Τύπο στην Κρήτη, ως πρωτοπόρα εκπαιδευτική εφαρμογή σε επίπεδο νομού και περιφέρειας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, παραγωγός της εκπομπής «Ιχνογραφίες» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3. Παρουσιαστές του θέματος θα είναι:

  • Μανώλης Δαφέρμος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Λίνα Βαλσαμίδου, Μ.sc., M.ed, M.A., υποψ. διδάκτωρ Επικοινωνίας/Δημοσιογραφίας, εκπαιδευτικός.
  • Γιώργος Δασκαλάκης, δάσκαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου.
  • Θα συμμετέχει και ο φίλος του Συλλόγου, Κώστας Πρατσινάκης, ο οποίος θα γεφυρώσει μουσικά την Κρήτη με τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η έναρξη λειτουργίας του δικτυακού τόπου του Συλλόγου (www.typoskaiousia.gr) καθώς και οι συν-εκδόσεις* του Συλλόγου που έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εφημερίδες της Κρήτης.

*(«Τέτοια Ζωή»-Αφιέρωμα στον Εμμανουήλ Κριαρά (2015), «Τα Κρητικόπουλα» τεύχος 1 (2018) και «τα κρητικόπουλα» τεύχος 2 (2022).

Στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Κριτικής Παιδαγωγικής οι εκπροσωπούντες τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας θα παρουσιάσουν τα θέματα:

  • Μανώλης Δαφέρμος: «Ο μετασχηματισμός του Πανεπιστημίου και η ακαδημαϊκή εργασία». Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στις 11.30 π.μ.
  • Γιώργος Δασκαλάκης: «Κρήτη: Ένα νησί που ονειρεύεται…». Δέκα χρόνια μαθητικός Τύπος. Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στις 5.30 μ.μ.


Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Για Την Τράπεζα Αίματος

xristiana

ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ»

xristiana

Συναυλία για την «Ημέρα των Συλλόγων» στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

xristiana