15/7/2022
Υλικά
- 225 γρ. ζυμαρικά
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1- 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Αφήστε να πάρουν μια βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν.
Βήμα 4
Προσθέστε και την παρμεζάνα και αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με μαϊντανό.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr