ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με σκόρδο και παρμεζάνα

15/7/2022

Υλικά

  • 225 γρ. ζυμαρικά
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1- 2 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.

Βήμα 3
Αφήστε να πάρουν μια βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν.

Βήμα 4
Προσθέστε και την παρμεζάνα και αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Νέα ενέσιμη θεραπεία σταματά την καθημερινή λήψη χαπιών

xristiana

Αντιγήρανση: 70χρονοι με αίμα 40χρονου – Η αντιφλεγμονώδης θεραπεία που ξανανιώνει το αίμα

xristiana

 Η συνταγή για σπιτικά γαριδάκια!

xristiana