20/7/2022
Υλικά
4 ασπράδια αυγών
2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (150 γρ.)
1 +2/3 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα (125 γρ.)
Προαιρετικά φρουι γλασέ
Εκτέλεση
Προσθέστε σε ένα μπολ την τριμμένη καρύδα, το ασπράδι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη σε αυτό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και κρυώνουμε ελαφρά. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παγωτού ή ενός κορνε τα τοποθετείτε στο ταψί που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος, κατά διαστήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110-120 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη το κενά ξεχωριστά για να διατηρηθούν