News ΑΜΕΑΚεντρική

ΕΑΟΜ – ΑμεΑ: «Ασημένιος» στο Παγκόσμιο ο Γαλογαύρος με εντυπωσιακό ρεκόρ!

15/7/2022

ΕΟΑΜ – ΑμεΑ: Θρίαμβος για τον Σωτήρη Γαλογαύρο, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο τουφέκι ορθιων SH1 – R1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής του Μονάχου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μάλιστα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικός, «συντρίβοντας» το πανελλήνιο ρεκόρ!

Ο Γαλογαύρος προκρίθηκε στον αγώνα των μεταλλίων με την όγδοη καλύτερη επίδοση των προκριματικών, αλλά εκεί με 245.1 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ το είχε ο ίδιος με 222.5 από τις 21 Μαρτίου 2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Γαλογαύρος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δυσκολεύτηκε στα προκριματικά, αλλά στον τελικό ήταν εντυπωσιακός! Έδιωξε κατά σειρά τον Γάλλο Μισόντ, τον Ινδό Ουνχαλκάρ, τον Κορεάτη Γου, τον Ούγγρο Ρεστσικ, τον Γάλλο Ρισάρ και τον Σλοβάκο Μαλενόφσκι.

Στον τελικό και παρά το εξαιρετικό σετ βολών που είχε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ουκρανού Ντοροσένκο, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 246.8.

«Ο Σωτήρης ξεκίνησε άσχημα στον αγώνα. Στις πρώτες δεκάδες βολών ήταν 18ος. Ανέκαμψε και έφτασε μέχρι και την 6η θέση, για να βγει τελικά 8ος στον προκριματικό. Στον τελικό έκανε πολύ καλή αρχή. Μάλιστα κάποια στιγμή βρέθηκε και στην κορυφή, πριν πέσει στην 7η θέση και επιστρέψει στις δύο πρώτες θέσεις στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, οπότε και σταθεροποιήθηκε. Ηρεμήσαμε μόλις είδαμε ότι μπήκαμε στα μετάλλια και είδαμε ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και το χρυσό, μόλις έφυγε και ο τρίτος του τελικού μετά από κάποια λάθος βολή. Η αλήθεια είναι ότι ο Ουκρανός που βγήκε πρώτος, το ήθελε πολύ και φάνηκε. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι γυάλιζε το μάτι του. Ήθελε την πρωτιά για να την αφιερώσει στην πατρίδα του κι αυτός ήταν ο λόγος που ξέσπασε σε κλάματα στην απονομή από την ένταση», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Βουδούρης, με την ολοκλήρωση του τελικού.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

YΠΕΝ: Χωρίς την εκτός σχεδίου δόμηση το πολυνομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

xristiana

Οδηγός επιβίωσης στο κρύο και το χιόνι

xristiana

Μιχαηλίδου: Πρώτες στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για τους ωφελούμενους από τα Λεχαινά

xristiana