ΚεντρικήΚοινωνικά

Δ. Πλατανιά: Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Μπασιά, με τίτλο “Μετάλλια Τιμής”

13/7/2022

Ο Δήμος Πλατανιά, συνεχίζοντας τις τιμητικές δράσεις για τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα και με υψηλό αίσθημα πολιτιστικής παραγωγής, σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης, διοργανώνει κα παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μετάλλια Τιμής» του Νίκου Μπασιά στην Αίθουσα Τέχνης της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης στην οδό Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την έκθεση επιμελούνται ο Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον κ. Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2022».

Η φωτογραφική σειρά «Μετάλλια Τιμής» του Νίκου Μπασιά αποτελείται από 30 φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων, παραγωγής 2021, εκτυπωμένες σε σύμμικτο, αρχειακό καμβά βαμβακιού, που δημιουργήθηκαν σε στούντιο ειδικά για να τιμηθούν οι ήρωες και οι πράξεις τους κατά την εξέλιξη της Επανάστασης του 1821.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Γιάννης Μαλανδράκης: «…η έκθεση «Μετάλλια Τιμής» έχει ήδη παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά με ιδιαίτερη επιτυχία και η φιλοξενία της από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης είναι ο δεύτερος σταθμός της σε μια πολιτιστική διαδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης έτυχε της επισκεψιμότητας μεγάλου αριθμού μαθητών γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την γνώση της ιστορίας μας μέσα από τα “πορτραίτα” ξεχωριστών ιστορικών προσωπικοτήτων».

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

«Η Γνώση Σώζει Ζωές»

xristiana

Η νέα μεγάλη κρίση στην Ευρώπη: Λειψυδρία

xristiana

Μαίνονται σε Χαλκιδική και Φθιώτιδα – Υπό μερικό έλεγχο στην Φωκίδα

xristiana