ΚεντρικήΟμορφιά

Δείτε πόσο πρέπει να περιμένετε για να απλώσετε την κρέμα σας μετά τον ορό!

24/7/2022

Γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντική είναι η καθημερινή χρήση του ορού. Ακριβώς όπως και η ενυδατική κρέμα. Αν δεν τον έχετε εντάξει ακόμη στην ρουτίνα περιποίησης  θα σας μαλώσω. Οι facialists επιμένουν ότι πρέπει να βρείτε τη φόρμουλα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και να τον απλώνετε πριν από την κρέμα πρωί και βράδυ.

Τα serum προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα ενώ παράλληλα υπάρχουν συνθέσεις κατάλληλες για την αντιμετώπιση της ξηρότητας ή της ακμής. Το σωστό είναι να ρωτήσετε το δερματολόγο ή την αισθητικό σας αφού είναι εκείνοι που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος την επιδερμίδα σας.

Όλα ωραία και καλά ως εδώ αλλά υπάρχει μια ερώτηση που μας κάνετε πολύ συχνά και πρόκειται για τον χρόνο που πρέπει να περιμένετε (μετά την εφαρμογή της κρέμας) μέχρι να απλώσετε τον ορό σας.

Κι αυτό γιατί σχεδόν όλες μας δεν περιμένουμε καθόλου. Αντιθέτως απλά εφαρμόζουμε το ένα προϊόν μετά το άλλο και στη συνέχεια το φον ντε τεν και πάει λέγοντας. Με αυτό τον τρόπο όμως δεν προλαβαίνει η φόρμουλα να απορροφηθεί και να λειτουργήσει. Οι ειδικοί λοιπόν επιμένουν ότι χρειάζεται μόλις ένα λεπτό. Ναι, τόσο λίγο. Ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω.

Δεν υπάρχει χρόνος δηλαδή να κάνετε οτιδήποτε άλλο μέχρι την εφαρμογή της επόμενης, στη σειρά, φόρμουλας. Ούτε καν να απλώσετε λίγη κρέμα στα χέρια σας.

Αυτόν ακριβώς τον κανόνα θα ακολουθήσετε και μετά την κρέμα σας. Ένα μόνο λεπτό αναμονής είναι αρκετό για να συνεχίσετε με το primer  ή το φον ντε τεν σας και κατόπιν με την πούδρα σας.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Σωστός καθαρισμός, ταμπονάρισμα με μια πετσέτα, τονωτική λοσιόν και ορός.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρακάμπτετε κανένα βήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης με τη δικαιολογία ότι βιάζεστε γιατί όλη η διαδικασία διαρκεί το πολύ 5 λεπτά. Αξίζουν τον κόπο και θα το διαπιστώνετε κάθε μέρα που περνά.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Ξεκινά το 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 10/12

xristiana