ΚεντρικήΠεριβάλλον

Έβρος-Δαδιά: Απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς οι κάτοικοι – Στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο

24/7/2022

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στους κατοίκους του χωριού Δαδιά του Έβρου, να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Γιαννούλη-Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Δύο λεωφορεία – ένα του δήμου κι ένα του Στρατού – ανέλαβαν τη μεταφορά των κατοίκων, ενώ ο δήμος μερίμνησε για τη διαμονή όσων επιθυμούσαν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία.

Από χθες η πυρκαγιά είχε προσεγγίσει το χωριό της Δαδιάς σε απόσταση 500-600 μέτρων και κατόπιν εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος για εκκένωση, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, αποφάσισε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την οργανωμένη απομάκρυνση των περίπου 500 κατοίκων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλακίκος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν». Περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση, ανέφερε ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική.

Στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου μετέβη από τα ξημερώματα της Κυριακής κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται απο τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ξυπνάτε διαρκώς πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι; Γιατί δεν πρέπει να ανησυχήσετε

xristiana

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Για Την Πρόληψη & Καταπολέμηση Της Σεξουαλικής Παρενόχλησης Στην Εργασία

xristiana

Συνεχίζονται Οι Αιτήσεις Για Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Και Τραπεζικής Διοικητικής Του Πανεπιστημίου Πειραιώς

xristiana