ΚεντρικήΟμορφιά

Tα 5 skincare λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες

20/6/2022

Μία σωστή ρουτίνα ομορφιάς αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για δέρμα δροσερό, φρέσκο και νεανικό. Αν και ακολουθείς ευλαβικά τα σωστά βήματα περιποίησης της επιδερμίδας σου εξακολουθεί να είναι θαμπή και άτονη; Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις και παρακάτω θα ανακαλύψεις παρακάτω ποιο είναι αυτό.

Αμελείς το σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας σου και χρησιμοποιείς συχνά μόνο μαντηλάκια ντεμακιγιάζ με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείς το δέρμα σου τρίβοντας το με υπερβάλλοντα ζήλο κάτι το οποίο ενθαρρύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Πλένεις το πρόσωπό σου με σκληρά καθαριστικά. Προτίμησε ένα balm, ένα micellaire water ή ένα προϊόν σε μορφή gel και μη ξεχνάς τη δύναμη του διπλού καθαρισμού.

Bάζεις αντηλιακό μόνο όταν πηγαίνεις στην παραλία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις αφού η καθημερινή έκθεση στον ήλιο- ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα.

Ξεχνάς την ενυδατική σου. Έχεις λιπαρή επιδερμίδα και για αυτό το λόγο προσπερνάς αυτό το τόσο σημαντικό βήμα της ενυδάτωσης και φυσικά έχεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν η επιδερμίδα νιώθει αφυδατωμένη, παράγει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος για να καλύψει τις ανάγκες της για ενυδάτωση. Προτίμησε λοιπόν μία ενυδατική κρέμα προσώπου με τις ενδείξεις oil free, matte και non comedogenic.

Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό. Η υψηλή θερμοκρασία νερού απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και διαταράσσει την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, προκαλώντας ερυθρότητα και ερεθισμούς. Προτίμησε χλιαρό νερό ή περιόρισε τον χρόνο που κάθεσαι κάτω από ζεστό νερό.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν online σεμινάριο: Από το εγώ στο εμείς

xristiana

Καιρός: Έως τους 33 ο υδράργυρος – Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά

xristiana

Λάρισα: Υπαίθρια Αιμοδοσία Από Την Υπηρεσία Του ΠΓΝΛ

xristiana