ΚεντρικήΜαγειρική

Light καρμπονάρα με τυρί κρέμα

12/6/2022

Υλικά:

    500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
    1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    4 φέτες μπέικον κοτόπουλου, κομμένο
    1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    150 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά, με λίγα λιπαρά
    1 μεγάλο αβγό
    150 ml γάλα με λίγα λιπαρά
    40 γρ. παρμεζάνα με λίγα λιπαρά, τριμμένη
    2 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις για 5 λεπτά το μπέικον με τα κρεμμυδάκια κι έπειτα αφαιρείς από το μάτι το τηγάνι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το τυρί κρέμα και το αβγό και έπειτα προσθέτεις μέσα το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτεις στο ίδιο μπολ το γάλα, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, τον μαϊντανό και το πιπέρι και ανακατεύεις.

Αφού στραγγίξεις τα μακαρόνια, τα επιστρέφεις πάλι στην κατσαρόλα.

Ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το τυρί, ανακατεύεις και τα αφήνεις σε αναμμένο μάτι για να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.

Ολοκληρώνεις με την τριμμένη παρμεζάνα και μοιράζεις στα πιάτα.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Δυναμική είσοδος της HELLENiQ Renewables στον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

xristiana

Σκρέκας: Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό – Η Ανεξάρτητη Αρχή θα ελέγχει τις χρεώσεις

xristiana

Σκρέκας: Η Ελλάδα δεύτερη χώρα διεθνώς στην ελκυστικότητα των ΑΠΕ

xristiana