19/6/2022
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα περίπου
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. φέτα
- 300 γρ. μπέικον σε κύβους ή καπνιστό ζαμπόν
- 3 αυγά
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τη φέτα κομματιασμένη και το μπέικον και τα ανακατεύετε με τα χέρια. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε και πάλι όλα τα στέρεα υλικά να αναμειχθούν μεταξύ τους.
- Προσθέτετε στο μείγμα το γάλα συνεχίζοντας το ελαφρύ ανακάτεμα. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και λίγο αλατοπίπερο. Ενσωματώνετε και τα χτυπημένα αυγά στη ζύμη φέτας-μπέικον.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή μακρόστενη (για κέικ) που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο. Ψήνετε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για 50′ ή 60′ ανάλογα το φούρνο σας. Αφήνετε 10′ να κρυώσει λίγο πριν κόψετε την πίτα.
Πηγή: https://www.icookgreek.com