ΚεντρικήΜαγειρική

Τουρλού λαχανικών καλοκαιρινό

10/6/2022

Υλικά Συνταγής

  • κολοκυθάκια: 500 γρ., καθαρισμένα
  • μελιτζάνες: 2, καθαρισμένες
  • πιπεριές: 4 κίτρινες και κόκκινες, γλυκές
  • ντομάτες: 2, ώριμες
  • ντοματίνια: 8, πλυμένα
  • κρεμμύδια ξερά: 4 ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκα μεσογειακά μυρωδικά: 1-2 κουταλιά της σούπας από δυόσμο, ρίγανη, βασιλικό ή μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 20’. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
  • Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κομμάτια.
  • Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα υγρά τους. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για 3’-4’.
  • Προσθέτετε το μυρωδικό, τα ντοματίνια και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κύβο (αν βάλετε) και λίγο ζεστό νερό. Βράζετε το φαγητό για 45’-50’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη λιώσουν τα λαχανικά.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Προϊόντα ομορφιάς: Μήπως ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε;

xristiana

Αυτή είναι η πιο ωραία απόχρωση eyeliner για το καλοκαίρι

xristiana

How-to: Πώς να φορέσετε σωστά τα σκούρα κραγιόν

xristiana