5/6/2022
Υλικά Συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλου (4 φιλέτα) κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές 5΄ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3΄. Αφαιρείτε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο. Το σοτάρετε κι αυτό.
- Ξαναρίχνετε και τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί σκεπάζοντας για λίγο. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί και να μείνει με τη σάλτσα του.
Πηγή: https://www.icookgreek.com