ΚεντρικήΜαγειρική

Κοτόπουλο με πιπεριές

5/6/2022

Υλικά Συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλου (4 φιλέτα) κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές 5΄ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3΄. Αφαιρείτε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο. Το σοτάρετε κι αυτό.
  • Ξαναρίχνετε και τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί σκεπάζοντας για λίγο. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί και να μείνει με τη σάλτσα του.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση: Η διατροφή που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

xristiana

Εμβόλια mRNA για τον καρκίνο του πνεύμονα – Που στοχεύει και πώς χορηγείται

xristiana

Σούμπερτ και Βιβάλντι «όπλα» κατά της ρύπανσης στις παραλίες

xristiana