ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο

9/6/2022

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ. γλ. κόκκινο τσίλι
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 60 ml από το νερό τους όταν τα σουρώσετε.

Βήμα 2
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Βήμα 3
Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ζεστάνετε σιγά σιγά μέχρι το σκόρδο να αρωματιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 4
Ρίξτε στο τηγάνι τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.

Βήμα 5
Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι και τον μαϊντανό.

Βήμα 6
Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.

Βήμα 7
Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ανακαλύπτω τους Nαούς Π. Φαλήρου: Ιερός Ναός Αγίου Αλεξάνδρου

xristiana

Επιμένει ο καύσωνας, πότε θα πάρουμε ανάσα

xristiana

Χαλάνδρι: Ανακύκλωση τηγανέλαιου για την παραγωγή βιοντίζελ – Τα σημεία περισυλλογής

xristiana