ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο

9/6/2022

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ. γλ. κόκκινο τσίλι
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 60 ml από το νερό τους όταν τα σουρώσετε.

Βήμα 2
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Βήμα 3
Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ζεστάνετε σιγά σιγά μέχρι το σκόρδο να αρωματιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 4
Ρίξτε στο τηγάνι τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.

Βήμα 5
Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι και τον μαϊντανό.

Βήμα 6
Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.

Βήμα 7
Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Άσκηση με εναλλαγές έντασης ξεπερνά πιο εύκολα το εγκεφαλικό

xristiana

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο σε όλη τη χώρα

xristiana

Πως να επιλέξετε μία ντουλάπα μπαλκονιού για να βελτιώσετε τον χώρο σας.

xristiana