ΚεντρικήΟμορφιά

Σκιές ματιών: Ο τρόπος για να τις εφαρμόσεις

22/6/2022

Η μάσκαρα είναι αυτή που δίνει ένταση και βάθος στο βλέμμα σου, όμως οι σκιές είναι αυτές που γλυκαίνουν το βλέμμα και αναδεικνύουν όχι μόνο τα μάτια σου, αλλά και όλο το μακιγιάζ.

Πρέπει όμως να έχεις κατά νου ότι δεν ταιριάζουν όλες οι σκιές με όλες τις αποχρώσεις ματιών, διότι δεν θα τα αναδείξουν και ίσως μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει κακόγουστο. Ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου λοιπόν, διάλεξε τις ανάλογες παλέτες και δούλεψε με αυτές.

Τήρησε τη σωστή σειρά
Ξεκινάμε πάντα με την πιο ανοιχτόχρωμη σκιά, επειδή είναι πιο εύκολο να τη σβήσουμε σε περίπτωση λάθους και επιπλέον δε θα σβήσουμε και άλλη σκιά κατά λάθος. Συνήθως αυτή η σκιά εφαρμόζεται κοντά στο βλέφαρο ή στην πλευρά του ματιού κοντά στη μύτη, σε αντίθεση με τη σκούρα που εφαρμόζεται στην εξωτερική γωνία. Εάν βάζεις τρεις αποχρώσεις, βάλε τη μεσαία ακριβώς πάνω στο καπάκι του βλεφάρου.

Ανακάτεψε σωστά
Αφού έχεις εφαρμόσει τις σκιές, θα πρέπει να τις ανακατέψεις πολύ καλά και σωστά. Ανακάτεψε με το πινελάκι τις σκιές όσο χρειαστεί, μέχρι να το αποτέλεσμα να δείχνει ενιαίο. Το ανακάτεμα είναι σίγουρα αρκετά δύσκολο, όμως όσες αποχρώσεις και να έχεις χρησιμοποιήσει ο τελικός στόχος είναι ένας: να μη φαίνεται κάτι ξέχωρο στο μάτι.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κορωνοϊός: 4.500 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 9 νέοι θάνατοι

xristiana

Μάσκα μαλλιών με φυσικά υλικά

xristiana

Ο καιρός της Παρασκευής 27/5

xristiana