ΚεντρικήΠεριβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών: Στην Ελλάδα το 2024 η Διεθνής Διάσκεψη “Our Ocean Conference”

8/6/2022

Τη διοργάνωση της ένατης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2024 ανακοίνωσαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών.

Η εν λόγω διάσκεψη διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και αποτελεί πρωτοβουλία του τότε Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και νυν προεδρικού απεσταλμένου για το Κλίμα Τζον Κέρι. Η διοργάνωση της διάσκεψης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον κ. Κέρι στην Ουάσιγκτων στις 17 Μαΐου.

Η εν λόγω διάσκεψη αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υπερ-αλίευσης και της μόλυνσης των θαλασσών. Στη Διάσκεψη θα εκπροσωπηθούν τόσο ενδιαφερόμενα κράτη, όσο και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί με σκοπό δεσμεύσεις για την προστασία των θαλασσών. Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΞ, η προστασία και η διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (κεφάλαιο 12), ο σεβασμός της οποίας, αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την Ελλάδα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Γνωριμία με την αναπηρία»: Εκδήλωση από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου

xristiana

Τόμας Έντουαρντ Λόρενς

xristiana

Open Day για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “MSc in International Shipping, Finance and Management” του ΟΠΑ

xristiana