ΚεντρικήΟμορφιά

Πέντε απλοί τρόποι να εξαφανίσεις τα πρηξίματα που δημιουργεί η ζέστη στο πρόσωπο

7/6/2022

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, μετά από ξενύχτι ή ένα σύντομο ταξίδι με αεροπλάνο αλλά και δείπνο με αλμυρές γεύσεις το αποτέλεσμα είναι να αντικρίσεις τον καθρέφτη σου ένα πρησμένο πρόσωπο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και οι λόγοι εμφάνισης οιδημάτων είναι η μεγάλη ποσότητα αλατιού, το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου και οι αλλεργίες. Αν όλα αυτά συνδυάζονται με μια πολύ ζεστή ημέρα ή νύχτα τότε είναι αναμενόμενο. Δεν μπορείς μεν να το αποφύγεις, υπάρχουν όμως πέντε εύκολοι τρόποι να το εξαφανίσεις. 

Κάνε μασάζ

Είναι ο πιο αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος. Το λεμφικό μασάζ θα σε βοηθήσει πολύ. Το καλύτερο είναι να επισκεφτείς την αισθητικό σου αλλά και μόνη στο σπίτι μπορείς να απομακρύνεις τα πρηξίματα αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές των experts. Με απαλές κινήσεις και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σου κάνεις μασάζ μπροστά και πίσω από το αυτί, γύρω από τη γραμμή της γνάθου και χαμηλά στο λαιμό, στο σημείο της κλείδας. Καλό είναι να απλώσεις προηγουμένως μικρή ποσότητα ελαίου σύσφιξης και ενυδάτωσης σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Κοιμήσου ανάσκελα 

Ούτως ή άλλως οι ειδικοί επιμένουν πως δεν επιτρέπεται να κοιμάσαι με το πρόσωπο στο μαξιλάρι. Δημιουργούνται ρυτίδες, λεπτές γραμμές και χαλάρωση. Αν δεν τα καταφέρνεις καθημερινά, προσπάθησε τουλάχιστον τις ημέρες που το πρόσωπο σου είναι πρησμένο να κοιμάσαι ανάσκελα. Καλό είναι επίσης να επενδύσεις σε ένα καλό μαξιλάρι που θα σε ξεκουράζει και θα κρατά το κεφάλι στη σωστή στάση ενώ παράλληλα φρόντισε η θερμοκρασία του δωματίου να παραμένει σταθερή στου 18 βαθμούς Κελσίου. 

Gua sha

Είναι ένα μικρό θαύμα και το αγαπημένο beauty gadget των celebrities. Θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις άμεσα τα πρηξίματα μιας και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει τα επίπεδα οξυγόνου, απομακρύνει τις τοξίνες και επαναφέρει την ισορροπία της επιδερμίδας. Παράλληλα χαλαρώνει τους μύες ενώ μειώνει τα υγρά που συσσωρεύονται και ως εκ τούτου εξαφανίζει τα οιδήματα. 

Κρυοθεραπεία

Μην ξεχνάς πως τόσο η Kate Moss όσο και η Bella Hadid βυθίζουν στο πρόσωπο τους σε ένα μπολ γεμάτο παγάκια. Είναι η πιο γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στο πρήξιμο. Θα πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να αντέξεις για μερικά λεπτά το παγωμένο νερό. Κι αν δεν τα καταφέρεις ρίξε άφθονο, κρύο νερό στο πρόσωπο σου ή κάνε απαλό μασάζ με παγάκια στα σημεία που παρουσιάζουν έντονο πρήξιμο. Μπορείς επίσης να φτιάξεις παγάκια με χαμομήλι ή πράσινο τσάι. Η κρυοθεραπεία ανανεώνει τη ροή του αίματος, απομακρύνει τις τοξίνες και μειώνει την κατακράτηση. 

Ενυδάτωση 

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, ειδικά τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή είναι αναγκαία. Το υδρογόνο βοηθά στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και η ενυδάτωση εκ των έσω, μειώνει τα πρηξίματα. 

Photos: iStock

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Η μέθοδος που μειώνει κατά 30% τις πιθανότητες επανεμφάνισης & θανάτου

xristiana

10ος «Μικρός Μαραθώνιος» στη Νέα Μάκρη – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

xristiana

Λήψη ασβεστίου: Θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

xristiana