ΚεντρικήΟμορφιά

Ο σωστός τρόπος να αφαιρέσετε το μακιγιάζ χωρίς να μείνει ίχνος!

12/6/2022

Ο καθαρισμός κάθε βράδυ είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Κι αυτό γιατί εκτός από τους ρύπους και τη λιπαρότητα θα πρέπει να αφαιρέσετε και κάθε ίχνος μακιγιάζ. Θα έχετε προσέξει βέβαια ότι ακόμη και το επόμενο πρωί υπάρχουν υπολείμματα από την προηγούμενη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνατε σωστά. 

Οι ειδικοί λοιπόν που γνωρίζουν τα πάντα σας δίνουν τις πιο σημαντικές συμβουλές για τέλειο ντεμακιγιάζ. 

Πάρτε το χρόνο σας: Όσο αφορά το ντεμακιγιάζ ματιών δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε. Απλώστε το προϊόν καθαρισμού και περιμένετε για λίγα λεπτά ώστε να δράσει. Στη συνέχεια ξεπλένετε ή απομακρύνετε με βαμβάκι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να τρίψετε την ευαίσθητη περιοχή και κατά συνέπεια δεν θα την ταλαιπωρήσετε.

Το σαπούνι και το νερό είναι καλύτερα από τα μαντηλάκια καθαρισμού: Στην πραγματικότητα τα μαντηλάκια αφαιρούν το μακιγιάζ επιφανειακά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πριν από τον κανονικό καθαρισμό. Μόνο με το σαπούνι καθαρισμού και το νερό μπορούν να αφαιρεθούν όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που υπάρχουν στο πρόσωπο σας, ακόμη και τα αδιάβροχα.

Χρησιμοποιείστε καθαριστικό που απομακρύνει το μακιγιάζ: Αρκετές κάνετε λάθος και επιλέγετε προϊόν καθαρισμού προσώπου το οποίο δεν είναι κατάλληλο για ντεμακιγιάζ. Το συγκεκριμένο προϊόν απομακρύνει τη λιπαρότητα και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα. Αν θέλετε παρ’ όλα αυτά να το χρησιμοποιείτε θα πρέπει προηγουμένως να καθαρίσετε την επιδερμίδα με micelair ή με ένα λάδι.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει τη βάση των βλεφάρων: Είναι το σημείο που δεν προσέχετε. Θα έπρεπε όμως αφού τόσο η μάσκαρα όσο και το μολύβι ματιών ή το eyeliner παραμένουν στο σημείο και μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση και ερεθισμός. Χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα που έχετε ποτίσει με λάδι καθαρισμού και απομακρύνετε τα υπολείμματα.

Τραβήξτε πίσω τα μαλλιά σας και καθαρίστε τη φυσική γραμμή τους: Είναι μέρος του προσώπου σας όπου απλώνετε φον ντε τεν και πούδρα.

Πάντα μετά τον καθαρισμό ακολουθεί η σωστή ενυδάτωση: Ακόμη κι αν δεν έχετε ξηρή επιδερμίδα η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Όχι μόνο της επιδερμίδα αλλά και των χειλιών. Αφού αφαιρέστε το κραγιόν απλώστε lip balm ή κρέμα ματιών στα χείλη σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εξωτερική θερμομόνωση σπιτιού: Μερικές ιδέες για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας

xristiana

Η καλύτερη συνήθεια σε αυτά που πίνετε για να μειώσετε τη χοληστερόλη μετά τα 50

xristiana

Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας: Διήμερο γεμάτο παιχνίδι, αθλητικές & εκπαιδευτικές δραστηριότητες

xristiana