ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ο καύσωνας απειλεί τους γαλλικούς αμπελώνες

23/6/2022

Μόλις δύο εβδομάδες αφότου οι καλλιεργητές στη Γαλλία αντιμετώπισαν χαλάζι μεγέθους μεγαλύτερο από μπάλα του γκολφ, ένας καύσωνας ρεκόρ εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, αφήνοντας τους αμπελώνες με μια ακόμη πρόκληση να αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France, ο καύσωνας που εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα προερχόμενος από την Ισπανία είναι ο πιο πρώιμος καύσωνας που έπληξε ποτέ τη χώρα, με τις θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές να αγγίζουν τους 40 βαθμούς στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η ξηρασία έχουν επίσης αυξήσει την προοπτική πυρκαγιών, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Στο Μπορντό, το Sauternes Fête le Vin ακυρώθηκε λόγω των κινδύνων που ενέχει η υπερβολική ζέστη και το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας ήταν σε συναγερμό για καύσωνα την περασμένη εβδομάδα έως το Σαββατοκύριακο.

Η πόλη εγκατέστησε επίσης συσκευές ομίχλης στις πιο ζεστές περιοχές της, σύμφωνα με το France24.

«Να είσαι σε ετοιμότητα! Ενυδατωθείτε, μείνετε σε δροσερές περιοχές και μείνετε σε επαφή με τα κοντινά σας άτομα», έγραψε στο Twitter η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, τμήματα της νοτιοδυτικής Γαλλίας επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Connexion France.

Ο Δρ αγρομετεωρολογίας Σερζ Ζάκα έγραψε στο Twitter: «Αφού υπέστη ένα επεισόδιο παγετού τον Απρίλιο, ξηρασία από τον Ιανουάριο, αφυδάτωση των καλλιεργειών τον Μάιο, χαλάζι στις αρχές Ιουνίου και τον καύσωνα, οι αγρότες θα περάσουν από ένα ακόμη φαινόμενο χαλαζόπτωσης».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καλαμαριά: 23η Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

Ηράκλειο: Κατ’οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα Σε Ευάλωτα Άτομα Υλοποιεί Ο Δήμος Ηρακλείου

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana