ΚεντρικήΟμορφιά

Οι πιο συχνές ερωτήσεις ομορφιάς και οι απαντήσεις τους

10/6/2022 

Απαντάμε σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις ομορφιάς (ίσως μία από τις παρακάτω να είναι και δική σας).

Οσο κι αν περνούν τα χρόνια μερικές απορίες παραμένουν ίδιες. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την ομορφιά και την περιποίηση (πού ξέρετε; μπορεί μία από τις παρακάτω να είναι και δική σας).

#Tι είναι τα parabens;

Α: Eίναι συντηρητικά που προέρχονται από παράγωγα πετρελαίου. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην κοσµετολογία το 1950, προκειμένου τα καλλυντικά να διατηρούνται αναλλοίωτα από μικροοργανισμούς για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα parabens έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργίες (ακόμα και για καρκίνο), χωρίς όμως να έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

#Χάνω πολλές τρίχες κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Είναι φυσιολογικό;

Α: Oι γυναίκες χάνουν συνήθως 40 με 100 τρίχες τη μέρα. Σε περιπτώσεις που η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, χρειάζεται η βοήθεια κάποιου ενδοκρινολόγου, διότι μπορεί αυτό να είναι σημάδι κάποιας ορμονικής διαταραχής.

#Κάθε πότε είναι καλό να λουζόμαστε;

Α: Ανάλογα τον τύπο των μαλλιών, τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες στις οποίες ζείτε ή εργάζεστε (κλιματισμός, μολυσμένη ατμόσφαιρα). Πάντως, αν θέλετε να λούζεστε συχνά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο σαμπουάν, κατάλληλο για καθημερινή χρήση κι ας έχετε λιπαρά μαλλιά. Προσοχή επίσης στο πολύ ζεστό νερό. Αφυδατώνει το δέρμα του κεφαλιού και την τρίχα.

#Είναι αλήθεια ότι μετά από ένα διάστημα, το δέρμα συνηθίζει τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ; 

Α: Όχι, απλά οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν σύμφωνα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο λιπαρή, λόγω της ζέστης ενώ το χειμώνα αφυδατώνεται πιο εύκολα, εξαιτίας του κρύου και του ξηρής ατμόσφαιρας. Άρα καλό είναι να προσαρμόζετε τα καλλυντικά σας ανάλογα την εποχή.

#Μπορώ να μειώσω το μέγεθος των πόρων της επιδερμίδας μου;

Α: Στην πραγματικότητα όχι, μπορείτε ωστόσο να τους κάνετε λιγότερο ορατούς με τη βοήθεια των σωστών καλλυντικών και προϊόντων μακιγιάζ. Αποφύγετε τις πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις και προτιμήστε μέικ απ και πούδρες για ματ αποτέλεσμα.

#Μήπως τα μαλλιά σταματούν να μακραίνουν όταν φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος;

Α: Όντως, τα μαλλιά ανάλογα με τα γονίδιά σας, μόλις φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος σταματούν να αναπτύσσονται. Σε κάποια άτομα το μήκος της τρίχας μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 50 εκατοστά, ενώ σε άλλα δεν ξεπερνά τα 30.

#Eίναι απαραίτητο να χρησιμοποιώ την ίδια μάρκα σαμπουάν και κοντίσιονερ;

Α: Όχι φυσικά. Μπορείτε να κάνετε το δικό σας συνδυασμό, διαλέγοντας φυσικά τα κατάλληλα προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες των μαλλιών σας. Π.χ. αν έχετε λιπαρές ρίζες και σπαστά, φριζαρισμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας και ένα κοντίσιονερ κατά του φριζαρίσματος ή με ένα κοντίσιονερ για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

#Έχω μικρά σπυράκια στα χέρια, ιδίως στα μπράτσα και στους γλουτούς. Γιατί;

Α: Τα σπυράκια αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από νεκρά κύτταρα που έχουν φράξει τους πόρους. Όταν κάνετε ντους, επιμείνετε στα σημεία αυτά με το σφουγγάρι. Μια εναλλακτική λύση είναι το scrub σώματος ή το dry brushing.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις Δημοσιογράφοι Εκθέτουν 84 Φωτογραφίες Για Καλό Σκοπό

xristiana

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις Με Επίκεντρο Τη Θάλασσα Από Τον Δήμο Θερμαϊκού

xristiana

Λάρισα: Χριστουγεννιάτικο Bazaar Για Την Ενίσχυση Του Δημοτικού Γηροκομείου

xristiana