News ΑΜΕΑΚεντρική

Με ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ εξοπλίστηκε η παραλία Πλάκας Δηλεσίου

29/6/2022

Η ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα είναι έτοιμη προς χρήση στην παραλία της Πλάκας Δηλεσίου για να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλα τα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα με άνεση και ασφάλεια, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαραίτητες θεραπείες τους, χωρίς προβλήματα.

Το συγκεκριμένο σύστημα, όπως αναφέρει ο Δήμος, πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας τόσο για τους χρήστες όσο και για τους συνοδούς τους κι αποτελεί μια σημαντική παροχή προς τους λουόμενους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Τέλος, ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει τους λουόμενους που πρόκειται να κάνουν χρήση της ειδικής ράμπας ότι, το τηλεχειριστήριο για τη λειτουργία της μπορούν να το παραλάβουν από το ΚΑΠΗ Δηλεσίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή με την ταυτότητά τους και ώρες 09:00 – 13.00.

Σε θέματα προσβασιμότητας,  παραμένουμε, δεδομένου πως εντάχθηκε η πρόταση «Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στον Δήμο Τανάγρας» που είχε υποβάλλει ο Δήμος για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2022, A’ Πρόσκληση «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», με την υπ’ αριθ. 240.3.1/2022 Απόφαση Ένταξης του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει για το θέμα ότι:

«Η δράση αφορά παρεμβάσεις εξασφάλισης της προσβασιμότητας των πολιτών σε υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων πεζή μετακίνησης, των οδεύσεων διαφυγής, χώρων εκτόνωσης, σημείων προσωρινής περίθαλψης και σημείων καταφυγής των πολιτών.

Το Σ.Α.Π. θα μας βοηθήσει να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, γιατί πρώτα θα γίνει αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης σε δημόσιους χώρους και κτίρια και εν συνεχεία οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Με σχέδιο συνεχίζουμε την προσπάθεια υλοποίησης έργων αναβάθμισης στο Δήμο μας με παρεμβάσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας.»

Πηγή: https://agrinio24.gr

Related posts

Συναυλία με το μουσικό σύνολο ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

xristiana

Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τα επόμενα χρόνια τις δασικές πυρκαγιές παγκοσμίως, ιδίως στη Μεσόγειο

xristiana

Πώς αλλάζει η λειτουργία των νεφρών στην εγκυμοσύνη

xristiana