ΚεντρικήΟμορφιά

Καφεΐνη: Γιατί θεωρείται δημοφιλές συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος

23/6/2022

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η καφεΐνη έχει γίνει ένα αρκετά δημοφιλές συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια. Από μάσκες προσώπου μέχρι ορούς για τα μάτια, η καφεΐνη μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων προϊόντων περιποίησης του δέρματος, αλλά τι ακριβώς είναι η καφεΐνη και τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας;

Όπως αποδεικνύεται, η καφεΐνη είναι ένα φυσικό διεγερτικό και ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συστατικά στον πλανήτη, σύμφωνα με το Healthline. Βρίσκεται στον καφέ και το τσάι, ενώ λειτουργεί ενεργοποιώντας το κεντρικό νευρικό σας σύστημα για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ξύπνιοι και σε εγρήγορση.

Καφεΐνη: Γιατί θεωρείται δημοφιλές συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την καφεΐνη για να παραμείνουν ξύπνιοι και να αποτρέψουν την κούραση, η καφεΐνη μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματός σας. Σύμφωνα με το Allure, η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει να ξυπνήσει το δέρμα σας, αλλά με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι κάνει στο μυαλό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή δρα ως αντιοξειδωτικό και αγγειοσυσπαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στη σύσφιξη του χώρου μέσα στα αιμοφόρα αγγεία σας.

Τι άλλο μπορεί να κάνει η καφεΐνη για το δέρμα σας

Η καφεΐνη αναφέρεται μερικές φορές ως ενισχυτής της μικροκυκλοφορίας. «Όταν χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος, η καφεΐνη μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και το κάνει να φαίνεται πιο φωτεινό και σφιχτό», δήλωσε στο Everyday Health ο Dr. Jeffrey Hsu, πιστοποιημένος δερματολόγος και συνδιευθυντής του Oak Dermatology.

Εξαιτίας αυτού, θεωρείται συχνά ως συστατικό αντιγήρανσης. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας περιέχει καφεΐνη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα λειτουργήσει. Για να αποκομίσετε τα οφέλη της καφεΐνης στην περιποίηση της επιδερμίδας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ιδιαίτερα συμπυκνωμένες δόσεις.

Δεδομένου ότι η καφεΐνη επηρεάζει την κυκλοφορία, μπορεί, επίσης, να μειώσει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Ενώ αυτά τα αποτελέσματα είναι ταχείας δράσης, συνήθως δεν διαρκούν πολύ. Για το λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να αναζητάτε προϊόντα που περιέχουν άλλα ενεργά συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματός σας, όπως βούτυρο καριτέβιταμίνη C και έλαιο τεϊόδεντρου.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

xristiana

Oι Ελβετοί ψηφίζουν για ουδετερότητα άνθρακα το 2050 και επιβολή ελάχιστου φόρου στις πολυεθνικές

xristiana

Χαλκιδική: Έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας ο βιολογικός σταθμός καθαρισμού στον Πολύγυρο

xristiana