ΚεντρικήΜαγειρική

Κέικ με φρέσκα ροδάκινα

16/6/2022

Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μέτρια ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κ. σ. λευκή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Βήμα 3
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα ξεχωριστό μπολ και κοσκινίστε το πάνω από το μείγμα βουτύρου. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και μεταφέρετε το μείγμα σε μία ελαφρώς λαδωμένη φόρμα.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ροδάκινα μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κανέλα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίστε ομοιόμορφα το κέικ.

Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου για 40 έως 50 λεπτά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Βιταμίνη C: Ο σύμμαχος σου για λαμπερή και υγιή όψη της επιδερμίδας τον χειμώνα

xristiana

Δήμος Θέρμης: Κατάθεση Αιτήσεων Για Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Και Το Κοινωνικό Φαρμακείο

xristiana

Φωτοχημικό «νέφος»: Τι είναι και ποιες οι επιπτώσεις του στην υγεία

xristiana