ΚεντρικήΟμορφιά

Θέλεις να κόψεις μόνη σου τα μαλλιά σου;

29/6/2022

Η αλήθεια είναι πώς το να κόψεις τα μαλλιά μόνη σου, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν, όμως, ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν τους πιάνει πανικός με τα μαλλιά και θεωρούν πως “τρίχες είναι και μεγαλώνουν”, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.

Ωστόσο, πριν πιάσεις το ψαλίδι στο χέρι σου, θα πρέπει να έχεις κατά νου κάποια βασικά βήματα – έναν οδηγό – για να μην είναι το αποτέλεσμα καταστροφικό. Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε:

Στην αρχή προτίμησε το “λίγο-λίγο”
Αποφάσισε τι κούρεμα θέλεις να κάνεις. Για αρχή, μην επιλέξεις κάτι θεαματικό – δεν είσαι κι επαγγελματίας. Προτίμησε να κόψεις τις άκρες ή μικρό μήκος, ώστε αν κάνεις λάθη, να μπορείς να τα διορθώσεις μόνη ή με τη βοήθεια του κομμωτή.

Βρεγμένα ή στεγνά;
Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο, τα στεγνά μαλλιά είναι καλύτερα αν έχεις κατσαρά ή μπούκλες ή αν θέλεις να κάνεις ένα φιλάρισμα. Αντίθετα τα ίσια μαλλιά είναι καλύτερα να τα βρέξεις προηγουμένως. Επίσης, τα βρεγμένα ενδείκνυται και για συγκεκριμένα κουρέματα για να έχεις μια σαφήνεια στις γραμμές. Όπως και να έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση, θυμήσου ποια μέθοδο ακολουθεί ο κομμωτής σου και κάνε το ίδιο. Αν σε κουρεύει με στεγνά μαλλιά ή βρεγμένα.

Το ψαλίδι που θα χρησιμοποιήσεις
Κάθε πράγμα στον καιρό του και για το σκοπό του. Το ψαλίδι της κουζίνας, αφήστε το στο συρτάρι. Για το κούρεμα δεν ενδείκνυται σε καμία των περιπτώσεων. Αν θέλετε να κουρευτείτε μόνες, προμηθευτείτε ένα ψαλίδι κουρέματος από τα είδη κομμωτηρίων. Το ίδιο ισχύει και με την χτένα. Επιλέξτε, αυτή με τις δύο όψεις ή χτένα για κούρεμα. Επίσης, χώρισε τα μαλλιά με τσιμπιδάκια ή κλιπς και όχι με λαστιχάκια γιατί δεν θα σε βολέψουν.

Προσοχή στο φως
Το φως εννοείται πως παίζει μεγάλο ρόλο στο να κουρευτείς μόνη στο σπίτι. Να είσαι σε ένα δωμάτιο φωτεινό (είναι προτιμότερο το φυσικό φως, γι’ αυτό διάλεξε να κουρευτής την ημέρα) ή να έχει καλό φως. Επίσης, μην ξεχνάς να έχεις μαζί σου ένα καθρέφτη χειρός προκειμένου να τσεκάρεις πώς πάει το χτένισμα.

Μην πιάσεις ψαλίδι, αν είσαι… αδιάβαστη!
Τι εννοούμε με αυτό; Πριν ξεκινήσεις, θα πρέπει να έχεις μετρήσει σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το κούρεμα που θέλεις. Σκέψου, πως είναι όπως και μια συνταγή για φαγητό ή γλυκό. Αν δεν τη διαβάσεις πρώτα, πώς θα την φτιάξεις; Επίσης, έχε το λαπτοπ με το βίντεο δίπλα σου, ώστε να ρίχνεις ματιές, όταν χρειάζεσαι. Είπαμε, είναι όπως τις συνταγές.

Δεν θέλει κόπο και βιασύνη
Τέλος, έχε στο νου σου πως δεν χρειάζεται βιασύνη. Δεν σε κυνηγάει κανείς στο σπίτι σου για να αγχώνεσαι να να τελειώσεις γρήγορα. Κάνε αργές κινήσεις και σίγουρες. Επίσης, επειδή δεν είσαι επαγγελματίας και συνηθισμένη, το πιο πιθανό είναι να σε πονέσει το χέρι σου. Κάνε διαλείμματα για να ξεκουραστείς και συνέχισε.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που αντιμετωπίζει τον διαβήτη τύπου 1

xristiana

Τα μυστικά του ρουζ

xristiana

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Διαδικτυακή Ημερίδα ‘’Μύθοι Και Αλήθειες Για Τα Αντιβιοτικά Και Τα Εμβόλια’’

xristiana