6/6/2022
Υλικά:
1 ζύμη για πίτσα
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένα σε μικρές μερίδες
1 πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
20 φύλλα σπανάκι
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κρεμμύδια, κομμένα ρε ροδέλες
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζεις τη σάλτσα σου. Προσθέτεις τα τελευταία πέντε συστατικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνεις τη ζύμη της πίτσας.
Απλώνεις με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας που έχεις ετοιμάσει και με ένα μαχαίρι χαράζεις το περίγραμμα περιμετρικά.
Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σκορπάς ομοιόμορφα τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τη μισή μοτσαρέλα. Συνεχίζεις με τις ροδέλες πιπεριάς και κρεμμυδιού και το σπανάκι. Ολοκληρώνεις με την υπόλοιπη ποσότητα μοτσαρέλα.
Αλατοπιπερώνεις και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.