ΚεντρικήΟμορφιά

Εφίδρωση: Έτσι θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά!

21/6/2022

Έρχεται καύσωνας και μαζί του η εφίδρωση η οποία είναι έντονη και άκρως ενοχλητική. Επίσης αφήνει σημάδια στα ρούχα που πολύ σας ενοχλούν και κυρίως δεν μπορείτε να κινηθείτε και να λειτουργήσετε άνετα.

Είναι φυσιολογικό μεν όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα αλλά και πάλι θέλετε να κάνετε τα αδύνατα δυνατά ώστε να την περιορίσετε και ακόμη καλύτερα να τη σταματήσετε.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ λοιπόν. Για να σας δίνουμε λύσεις σε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Και πάντα σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών οι οποίοι σας προτείνουν να ακολουθήσετε πιστά.

Αποσμητικό: Το  βασικότερο όλων και το γνωρίζετε. Είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιείτε κάθε πρωί αλλά και μέσα στη μέρα όποτε θεωρείτε πως είναι απαραίτητο.

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα όπως είναι τα roll on και όχι τα σπρέι. Εφαρμόστε τα σε όλα τα σημεία του σώματος που ιδρώνουν όπως για παράδειγμα πίσω από τα γόνατα και στο εσωτερικό των αγκώνων.

Βεβαιωθείτε ότι τα σημεία που απλώνετε το αποσμητικό είναι απόλυτα στεγνά.

Φασκόμηλο: Αν η εφίδρωση είναι υπερβολική τότε βράστε φασκόμηλο, ποτίστε ένα βαμβάκι με αυτό και ταμπονάρετε εκεί που χρειάζεται. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Προσοχή στη διατροφή σας: Τα πικάντικα, τηγανητά, λιπαρά και καυτερά απαγορεύονται τις μέρες που κάνει υπερβολική ζέστη γιατί ευνοούν την εφίδρωση και δεν το θέλετε καθώς επίσης και η καφεΐνη.

Προτιμήστε λαχανικά και φρούτα αλλά και τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β.

Ντυθείτε ελαφριά: Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα και τις στενές φόρμες. Επιλέξτε βαμβακερά και αέρινα. Τα ζωντανά και ανοιχτά χρώματα επίσης επιβάλλονται. Ακόμη κι αν έχετε μια εξαιρετική περίσταση αποφύγετε να φορέσετε το μικρό σας μαύρο φόρεμα.

Παράλληλα κάνετε 2-3 φορές την ημέρα ντους και μην χρησιμοποιείτε εσάνς με βαριές αρωματικές νότες οι οποίες ούτως ή άλλως δεν είναι κατάλληλες για το Καλοκαίρι.

Τα αρώματα με εσπεριδοειδή και ανάλαφρα λουλούδια είναι ό,τι καλύτερο. 

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Υποχρεωτική η προληπτική πυροπροστασία ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων

xristiana

ΑΔΜΗΕ: Επίσημες συναντήσεις με κυπριακές αρχές για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

xristiana

Τέσσερα μυστικά για καλύτερη πέψη και γερό στομάχι

xristiana