17/6/2022
Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Σχολεία Για Όλους-Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», διοργανώνεται την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.00-21.00, το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο ‘Μέθοδοι και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων’.
Στόχο του σεμιναρίου αποτελεί η σύντομη παρουσίαση του έργου και κυρίως η παρουσίαση του πρακτικού οδηγού που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο αυτού. Ο οδηγός απευθύνεται σε σχολεία και περιέχει ιδέες και δραστηριότητες που αποκτήθηκαν από την εμπειρία εφαρμογής του έργου «Σχολεία Για Όλους» σε θέματα που αφορούν στη δημοκρατική εκπαίδευση, τη συμπερίληψη παιδιών προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και σε συνεργασία με το Learn Inn του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Δήλωση συμμετοχής εδώ.
To έργο Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη παιδιών προσφύγων και ευάλωτων ομάδων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC).
Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr
Πηγή: https://www.eduguide.gr