ΚεντρικήΟμορφιά

Δείτε πότε πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας με κρύο και πότε με χλιαρό νερό!

27/6/2022

Συυνήθως πλένετε το πρόσωπο σας με κρύο ή με ζεστό νερό; Και γιατί; Προφανώς επιλέγετε εκείνο που σας είναι πιο ευχάριστο ανάλογα με την εποχή.

Δεν είναι όμως τόσο απλό και οι ειδικοί σας εξηγούν πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε κρύο και πότε ζεστό νερό. Για την ακρίβεια χλιαρό. 

Η θερμοκρασία του νερού έχει να κάνει με τον τύπο της επιδερμίδας σας αλλά και με τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα έχετε μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια καλό είναι να χρησιμοποιείτε κρύο νερό που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τα πρηξίματα.

Το ίδιο ισχύει και αν παρατηρείτε χαλάρωση στο δέρμα αφού η χαμηλή θερμοκρασία του νερού έχει την ιδιότητα να συσφίγγει.

Το κρύο νερό είναι κατάλληλο και για εσάς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα αφού κλείνει τους πόρους με αποτέλεσμα να μειώνει την έκκριση σμήγματος και την εμφάνιση της λιπαρότητας και κατά συνέπεια σημαδιών και ατελειών.

Οι celebrity facialists όμως καθώς και οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι μόνο με το χλιαρό νερό λειτουργούν σωστά τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού. Οι φόρμουλες των καθαριστικών δηλαδή διαλύονται σωστά μόνο με χλιαρό νερό και όχι με κρύο.

Αυτό σημαίνει ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα καθαρισμού με χλιαρό νερό ώστε να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα και τα προϊόντα μακιγιάζ από το πρόσωπο σας και στη συνέχεια να πλένετε το πρόσωπο σας με κρύο ώστε να του χαρίζετε τόνωση.

ΠροσοχήΣε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό. Είναι ότι χειρότερο τόσο για το δέρμα του προσώπου όσο και του σώματος.

Δημιουργεί ερεθισμούς στις ευαίσθητες επιδερμίδες και αυξάνει τη λιπαρότητα μιας και αφαιρεί τα φυσικά έλαια με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αφυδάτωση και υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Extra Tip: Μετά το καθαρισμό μην τρίβετε το πρόσωπο σας με την πετσέτα. Ταμπονάρετε απαλά και συνεχίζετε με τη σωστή ενυδάτωση.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ενημερωτική εκδήλωση για το καλοκαίρι

xristiana

Ημερίδες Ενημέρωσης Και Ευαισθητοποίησης Για Την Έγκαιρη Διάγνωση Του Καρκίνου Του Πνεύμονα

xristiana

Θηλασμός και εγκυμοσύνη: Απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα

xristiana