ΚεντρικήΟμορφιά

Απολέπιση τώρα…

9/6/2022

Πρόκειται για μια αναγκαία φροντίδα του δέρματος τώρα το καλοκαίρι. Ευεργετική για την επιδερμίδα, η φροντίδα αυτή είναι γνωστή στις γυναίκες από την αρχαιότητα, τότε που άλειφαν το σώμα τους με αιθέρια έλαια για να λάμπει και να ευωδιάζει.

Όμως και η ελαφρόπετρα, ένα σκληρό σφουγγάρι ή το σαπούνι είναι μέσα που προτιμούν ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες.

Πόσες φορές;
Η επιδερμίδα στο σώμα και το πρόσωπο χρειάζεται απολέπιση 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Κι αυτό γιατί -καθώς το δέρμα ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρά του δημιουργώντας συνεχώς νέα- παράγει συγχρόνως και νεκρά που επικάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και την κάνουν να δείχνει θαμπή και τραχιά. Όσο, μάλιστα, μεγαλώνουμε η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων μειώνεται, οπότε επιβάλλεται συχνότερη απολέπιση για ν’ αφήνει την επιδερμίδα μας λεία, λαμπερή και αναζωογονημένη.

Πότε;
Η ώρα του μπάνιου είναι η καλύτερη στιγμή για απολέπιση. Αν θέλετε να δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει μετά από ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, αφήστε τους ζεστούς υδρατμούς να πλημμυρίσουν το χώρο όπως σαν να βρισκόσασταν μέσα σε ένα χαμάμ… Χαλαρώστε και περιμένετε λίγη ώρα ώστε να διασταλούν οι πόροι της επιδερμίδας. Μετά, κάντε απολέπιση στο σώμα και το πρόσωπο.

Πώς;
Κάντε μασάζ με τα χέρια ή το σφουγγάρι, επιμένοντας ιδιαίτερα σε γάμπες, φτέρνες, γόνατα και αγκώνες, στα σημεία δηλαδή εκείνα που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ξηρότητα. Αρχίστε από τα πόδια και συνεχίστε αργά προς τα πάνω, με επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις. Μην τρίβετε με δύναμη. Επιμείνετε στους γλουτούς και στους μηρούς, κυρίως αν πρόκειται στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε κάποιο αδυνατιστικό ή συσφιγκτικό προϊόν.

Επιμείνετε περισσότερο
Αν το δέρμα στους αγκώνες σας είναι άγριο, τότε χρειάζεται δυο με τρία γκομάζ σε διάρκεια μερικών ημερών και στη συνέχεια, μασάζ με μια πολύ ενυδατική κρέμα έως ότου αυτή απορροφηθεί τελείως. Ύστερα, αρκεί ένα γκομάζ κάθε βδομάδα και η χρήση ενός γαλακτώματος σώματος καθημερινά για να διατηρείται το δέρμα απαλό. Να θυμάστε πως αν προηγούμενα δεν κάνετε γκομάζ, η ενυδατική κρέμα δεν ωφελεί, γιατί ναι μεν μαλακώνει προσωρινά το δέρμα, δε διεισδύει όμως σε βάθος.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σε ποια χώρα πεθαίνουν 80.000 άνθρωποι από την ατμοσφαιρική ρύπανση

xristiana

Το ιχνοστοιχείο – όπλο στη μάχη κατά της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας

xristiana

Θεσσαλονίκη: Συλλογή Παιχνιδιών, Βιβλίων Και Σχολικών Ειδών Για Να Μη Μείνει Κανένα Παιδί Χωρίς Δώρο Τα Χριστούγεννα

xristiana