ΚεντρικήΚοινωνικά

Στην Καλαμαριά το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών

30/6/2022

Μικρασιάτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανταμώνουν το Σάββατο (2/7) στην Καλαμαριά. Εβδομήντα σύλλογοι θα συμμετέχουν σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή «Μία θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα».

Το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στην πλαζ Αρετσούς,  με την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τη μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922). Αμέσως μετά θα γίνει η παράδοση λαβάρου και της εικόνας του Ανταμώματος από τον Δήμαρχο Καλαμάτας στον Δήμαρχο Καλαμαριάς.

Το απόγευμα στις 19:00 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, θα πραγματοποιηθεί πατινάδα με παραδοσιακές ορχήστρες, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τους 1400 χορευτές, που θα παρουσιάσουν χορούς, ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 20:30

Η μεγάλη αυτή συνάντηση των Μικρασιατών απ’ όλη την Ελλάδα, διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμαριάς, με την Οργανωτική Ομάδα του επετειακού προγράμματος εκδηλώσεων «Καλαμαριάς 1922-2022, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης η «Αγία Παρασκευή», τον Προοδευτικό Σύλλογο Αρετσούς & Δέρκων, τον Σύλλογο Κουριωτών Δήμου Καλαμαριάς ο «Ταξιάρχης» και τον Σύλλογο Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος».

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Πρώτα σαλάτα, μετά υδατάνθρακες; Τι ρόλο παίζει η σειρά κατανάλωσης των τροφών στο γεύμα

xristiana

O ερωτιάρης Πόντιος..

xristiana

Νυχτερινό ρεύμα 2022: Ποιo είναι το χειμερινό ωράριο – Τι ισχύει (vid)

xristiana