ΚεντρικήΠεριβάλλον

Περιφέρεια Αττικής: Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά

29/6/2022

Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Πειραιά ξεκινούν σταδιακά από το βράδυ της Τετάρτης (29/6), από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο ΠΑΟΔ, περιοχής Πειραιά, αρμοδιότητας Δ.ΔΙ.Μ.Υ.» και είναι προϋπολογισμού 2.400.000 €.

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Αντικείμενο του έργου είναι η συστηματική τμηματική και εκτεταμένη συντήρηση της επιφάνειας κυκλοφορίας, του οδικού δικτύου ΠΑΟΔ Πειραιά, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα στις εξής οδούς:

  • Κόνωνος από Ακτή Καλλιμασιώτη έως Ομήρου Σκυλίτση.
  • Ομήρου Σκυλίτση από Κόνωνος έως Τζαβέλα.
  • Αλιπέδου από Κόνωνος έως Μικράς Ασίας.
  • Μικράς Ασίας από Εθνάρχου Μακαρίου έως Αλιπέδου.
  • Λ. Αθηνών-Πειραιώς από Πειραιώς έως Αθηνών.
  • Λ. Αθηνών-Πειραιώς από Αθηνών-Πειραιώς έως Κόνωνος και
  • τμήμα της Λεωφ. Ποσειδώνος έως Εθνάρχου Μακαρίου.

Στόχος των εργασιών είναι να αναβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης και η ασφάλεια των παραπάνω οδικών αξόνων. Ειδικότερα θα εκτελεσθούν εργασίες:

  • Συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 50.000μ2.
  • Συντήρησης και βελτίωσης της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης.
  • Τροποποίησης της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών, οι οποίοι παρακαλούνται να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε πως «στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, ξεκινάμε σήμερα τις εργασίες βελτίωσης των οδοστρωμάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Πειραιά μας, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σ’ ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αντάξιο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κορωνοϊός: 12.159 κρούσματα – 9 θάνατοι – 94 σε ΜΕΘ

xristiana

5 manicure επιλογές ιδανικές για κοντά νύχια

xristiana

Δήμος Φλώρινας: Συγκέντρωση Τροφίμων Και Ειδών Πρώτης Ανάγκης

xristiana