ΚεντρικήΜαγειρική

Τάκος με πικάντικο κοτόπουλο

27/5/2022

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο κοτόπουλο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη ντομάτα
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κονσέρβα πιπεριές τσιπότλε, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι και σοτάρετε για 2 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τη ρίγανη, το κύμινο, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Βήμα 4
Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο και να ζεσταθεί το μείγμα.

Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 6
Φρυγανίστε τις τορτίγιες στο τηγάνι, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 7
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις τορτίγιες, προσθέστε από πάνω φέτες αβοκάντο και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δωρεάν 2μήνο πρόγραμμα mentoring από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος

xristiana

Πρόσκληση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών «Ο Καλός Σαμαρείτης»

xristiana

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Μουσικοθεραπεία και Άτομα με Αναπηρία

xristiana