News ΑΜΕΑΚεντρική

ALPHA BANK: Συμπαραστάτης σε ΑμεΑ, πυρόπληκτους και αρωγός στον ιατρικό εξοπλισμό των ελληνικών νησιών

28/5/2022

Η Τράπεζα ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη υπευθυνότητα σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και δεσμεύεται για την αντιμετώπιση των άμεσων και έμμεσων περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της. 

Η Τράπεζα εφαρμόζει με υπευθυνότητα τις ακόλουθες πολιτικές για το Ανθρώπινο Δυναμικό:

  • Σέβεται και προασπίζεται τη διαφορετικότητα των Εργαζομένων της
  • Διασφαλίζει άριστες συνθήκες εργασίας και δυνατότητες εξέλιξης βασισμένες στην αξιοκρατία και στην ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις.
  • Παρέχει δίκαιες αμοιβές, βάσει συμβάσεων που συνάδουν με την εκάστοτε εθνική αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας την τήρηση των αντίστοιχων εθνικών ρυθμίσεων για τις νόμιμες κατώτατες αποδοχές, τα ωράρια εργασίας και τη χορήγηση αδειών.
  • Προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνωρίζει το δικαίωμα άσκησης της ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι και της συλλογικής διαπραγμάτευσης, και αντιτίθεται σε κάθε μορφή παιδικής, εξαναγκασμένης ή υποχρεωτικής εργασίας.
  • Αντιμετωπίζει όλους τους Εργαζομένους με σεβασμό.
  • Μεριμνά για τη συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση των Εργαζομένων της.
  • Διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των Εργαζομένων στον χώρο εργασίας καθώς και την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αυτών.

Σινεμά για όλους

H Alpha Bank στοχεύει στην εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, υιοθετώντας σειρά ενεργειών με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις υπηρεσίες της Τράπεζας. Στην ίδια κατεύθυνση, μεριμνά και για την ισότιμη πρόσβαση όλων στον πολιτισμό, καλλιεργώντας συνθήκες αλλά και συνείδηση κοινωνικής ενσωμάτωσης, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων.  

Με τη δράση «Σινεμά για όλους», το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Alpha Bank, προσφέρει ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας στο περιεχόμενο των ταινιών, προχωρώντας στην προσαρμογή ελληνικών ταινιών, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης και ακοής. Μετά την ολοκλήρωση των καθολικά προσβάσιμων προβολών, το Φεστιβάλ προσφέρει τους επεξεργασμένους υπότιτλους και την ακουστική περιγραφή στους παραγωγούς των ταινιών, ώστε να αξιοποιηθούν τόσο στις επόμενες προβολές τους καθώς και στο DVD, ευελπιστώντας ότι οι ταινίες θα διανεμηθούν στην προσβάσιμη μορφή τους, στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και στην οικιακή διανομή, προκειμένου να τις απολαύσουν όλες και όλοι δίνοντας έτσι έως τώρα τη δυνατότητα σε περισσότερα από 10.000 άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής ή με κινητική αναπηρία να απολαύσουν την εμπειρία του κινηματογράφου. 

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Την ισχυρή της δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος κάνει πράξη για μία ακόμη φορά η Alpha Bank, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τη δωρεά 6 πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικούς συλλόγους πυροσβεστών και την οικονομική υποστήριξη του έργου δασοπυρόσβεσης σε περιοχές της χώρας.

Mε αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής το 2018 και με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η Alpha Bank προχώρησε σε χορηγία ύψους Ευρώ 325.000 για την αγορά Μέσων Ατομικής Προστασίας και συγκεκριμένα 2.000 κρανών. Επίσης, το καλοκαίρι του 2021 ενίσχυσε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Εύβοια και στην Αττική, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και σε συνέχεια των πυρκαγιών στον Μαραθώνα, τη Ραφήνα, τα Κύθηρα, τον Ωρωπό και το Καπανδρίτι. Η Alpha Bank στάθηκε επίσης στο πλευρό της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για αναφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στα Μαστιχοχώρια της Νοτίου Χίου, με τη δωρεά 2.000 δενδρυλλίων μαστιχοφόρου σχίνου. Από το 2021, στο πλαίσιο της βιώσιμης και υπεύθυνης στρατηγικής της, η Τράπεζα συμβάλλει στην αποκατάσταση του δάσους του Αρωνά στην Κατερίνη. Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική εταιρεία Reforest’Action και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, σχεδίασε και προσφέρει σε πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο και να χρηματοδοτήσουν τη φύτευση 17.379 δέντρων (πλατύφυλλες βελανιδιές, κάρπινους και μικρούς φράξους). Επιπλέον, τα τελευταία πέντε χρόνια, η Τράπεζα ενισχύει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Διαχειρίσεως Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω παροχής υποτροφιών και κάλυψης λειτουργικών εξόδων.

Υγεία για όλους

Η Alpha Bank συνεισφέρει στη βελτίωση των παροχών υγείας  στα ελληνικά νησιά μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μαζί, με στόχο την υγεία”, το οποίο πραγματοποιείται από το 2014, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα προβαίνει στην προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στα τοπικά ιατρεία των νησιών και συμβάλλει στην κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών των κατοίκων, περιορίζοντας την ανάγκη μετακινήσεών τους σε μεγαλύτερα νησιά για θέματα υγείας.

Πηγή: https://www.karfitsa.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ INTERNET MARKETING

xristiana

Επίδειξη μόδας Α.Μ.Ε.Α

xristiana

Ταλιατέλες μπολονέζ για όλη την οικογένεια

xristiana