ΚεντρικήΟμορφιά

3 λόγοι που το καλοκαίρι δεν εμφανίζεις συχνά σπυράκια

24/5/2022

Ευτυχώς, οι συνθήκες του καλοκαιριού κάνουν όλες μας να λέμε… «αντίο» στα σπυράκια.

Το καλοκαίρι είναι ίσως η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Όλες είμαστε πιο ανέμελες, απολαμβάνουμε πιο συχνά τα ποτά και τα cocktails μας, οι βόλτες δίνουν και παίρνουν, το κορμί μας λιάζεται στην ξαπλώστρα πλάι στο κύμα και η ζωή μοιάζει πολύ πιο όμορφη. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί οι λόγοι που όλες αγαπάμε λίγο περισσότερο αυτήν την εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι, βλέπεις, μας κάνει να ξεχάσουμε… τα σπυράκια μας.

Κάτσε και σκέψου λίγο την εικόνα του δέρματός σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Είμαι σίγουρη πως θα διαπιστώσεις πως εμφανίζεις πολύ λιγότερα σπυράκια, οι φλεγμονές και τα ξεσπάσματα μειώνονται και το δέρμα σου είναι στα καλύτερά του. Τυχαίο; Όχι, φυσικά. Το καλοκαίρι δεν εμφανίζεις πολύ συχνά σπυράκια και υπάρχουν 3 λόγοι που συμβαίνει αυτό. Ανακάλυψέ τους ευθύς αμέσως!

Σαλικυλικό οξύ: Το WOW συστατικό που θα εξαφανίσει τα σπυράκια σου (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Οι λόγοι που το καλοκαίρι δεν εμφανίζεις σπυράκια

Λιγότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας

Τον χειμώνα, το δέρμα μας έρχεται αντιμέτωπο με περισσότερους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι η θέρμανση των εσωτερικών χώρων. Για παράδειγμα, πηγαίνοντας από έναν ζεστό εσωτερικό χώρο έξω στο κρύο, όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι χαμηλά, τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου μειώνονται ραγδαία με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο ευαίσθητο, επιρρεπές στο ξεφλούδισμα και τελικά πιο άτονο και θαμπό.

https://www.instagram.com/p/CadnK_4B4YV/?utm_source=ig_embed&ig_rid=593a36b7-c213-4a09-b097-551c0092cf2e

Δροσερά ντους και μπάνια

Ένα καυτό μπάνιο τον χειμώνα είναι βάλσαμο για να αντιμετωπίσουμε το κρύο, όμως κάνει… κακό στην επιδερμίδα μας μιας και το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση και αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται πιο ευαίσθητο και να μη λείπουν τα σπυράκια και οι εξάρσεις. Με τα δροσερά ντους του καλοκαιριού, λοιπόν, μειώνεται και η εμφάνιση σπυριών στην επιδερμίδα.

Η έκθεση στον ήλιο

Το καλοκαίρι εκτίθεσαι περισσότερες ώρες στον ήλιο και αυτό σου κάνει καλό μιας και η υπεριώδης ακτινοβολία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου. Το αντηλιακό είναι must κάθε μέρα, είτε έχει ήλιο, είτε συννεφιά και βροχή!

Το καλοκαίρι είναι λιγότερες οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας πράγμα που… μειώνει την εμφάνιση σπυριών.
Τα δροσερά ντους και μπάνια βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών.
Το ίδιο και η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Μαρία Ροδίτη

ΜΑΡΊΑ ΡΟΔΊΤΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Ενημερωτική Εκδήλωση Για Την Οστεοαρθρίτιδα Και Ρευματοειδή Αρθρίτιδα Στο Γαλάτσι

xristiana

Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

xristiana

Εγκυμοσύνη: Γιατί το έμβρυο κινείται περισσότερο το βράδυ;

xristiana