ΚεντρικήΟμορφιά

Υπεροξείδιο του υδρογόνου: Γιατί να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα περιποίησής σας

13/5/2022

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) είναι ένα αντιδραστικό μόριο που χρησιμοποιείται για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς και θεωρείται αντισηπτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται στον καθαρισμό πληγών, ενώ παράγεται τεχνητά και δεν εμφανίζεται φυσικά, αναφέρει το Bustle. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμπεριληφθεί στη ρουτίνα περιποίησής σας, πάντα συμβουλευόμενες πρώτα το γιατρό σας.

Μειώνει τους αποχρωματισμούς

Ώριμη γυναίκα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να ελαφρύνετε τα σημάδια της ακμής, τις κηλίδες γήρανσης και άλλους αποχρωματισμούς του δέρματος. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα υπεροξειδίου στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με νερό. Με τον καιρό αυτή η θεραπεία θα ελαφρύνει αυτά τα σημεία και θα τα κάνει πολύ λιγότερο αισθητά, εξηγεί το onegoodthingbyjillee.com.

Αντιμετωπίζει την ακμή

Ελαιόλαδο για την ακμή

Η ακμή σχηματίζεται όταν υπερβολικά έλαια και βακτήρια παγιδεύονται στους πόρους σας. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της ακμής με δύο τρόπους. Αρχικά, βοηθά στην απολέπιση του ανώτερου στρώματος του δέρματος για την έκθεση νέων κυττάρων του δέρματος και εν συνεχειά βοηθά να σκοτωθούν τα βακτήρια που έχουν παγιδευτεί μέσα στους πόρους σας. Έτσι, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας και, στη συνέχεια, ναχρησιμοποιήσετε ένα βαμβάκι για να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου σε περιοχές με τάση για ακμή. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ και συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα.

Μαλακώνει τις φτέρνες και εξαφανίζει την κακοσμία των ποδιών

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία όλων των ειδών προβλημάτων των ποδιών, συμπεριλαμβανομένου του σκληρού δέρματος και της κακοσμίας! Απλώς προσθέστε ίσα μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου και ζεστό νερό σε ένα ποδόλουτρο και μουλιάστε τα πόδια σας στο διάλυμα για περίπου 10 λεπτά για να σκοτώσετε τα βακτήρια και να μαλακώσετε το δέρμα.

Ενώ το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται μερικές φορές ως απολυμαντικό δέρματος, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τρόποι για να αντιμετωπίσεις άμεσα τις σακούλες κάτω από τα μάτια

xristiana

Μαρίνος Χαρβούρης: Ο μεγαλοφυής Κεφαλλονίτης μηχανικός

xristiana

Τριχόπτωση στην εγκυμοσύνη: Αίτια και τι μπορείτε να κάνετε

xristiana