ΚεντρικήΚοινωνικά

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Του Δήμου Χαλανδρίου Συζητά Για Την Πανδημία

18/5/2022

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου επιστρέφει με την 3η διαδικτυακή συζήτηση «Με αφορμή την πανδημία», την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 19:30.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά: «Η λοίμωξη Covid-19 προκάλεσε παγκόσμια υγειονομική κρίση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πυροδότησε οικονομική και κοινωνική κρίση, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι ορατά για καιρό και θα επιδρούν μακροπρόθεσμα στην κατάσταση σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού.

Η πανδημία Covid-19 αποτελεί μια εξέλιξη που θα “σφραγίσει” την ιστορία της ανθρωπότητας και των σύγχρονων κοινωνιών και συνιστά μια τεράστια πρόκληση για τη δημόσια υγεία, το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου σε όλο τον κόσμο. Αλλά είναι και μια πρόκληση για τα συστήματα διεθνούς υγειονομικής ασφάλειας και συνεργασίας, για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο στο κρίσιμο πεδίο του φαρμάκου και της βιοϊατρικής τεχνολογίας».

Οι εισηγήσεις

  • 19:30 Ευστράτιος Στρατίκος, αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας ΕΚΠΑ – Εισαγωγή στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.
  • 19:50 Γιάννης Καλομενίδης, καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ / Νοσ. Ευαγγελισμός – Άμεσες και απώτερες συνέπειες της λοίμωξης Covid-19.
  • 20:10 Δημήτρης Πλουμπίδης, ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ – Το ψυχικό αποτύπωμα της πανδημίας στην ελληνική κοινωνία.
  • Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Μαγριπλής, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, δ/ντής ΕΣΥ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ZOOM. Θα μεταδοθεί, επίσης, ζωντανά από τη σελίδα του Δήμου Χαλανδρίου στο facebook.

Πηγή: https://enypografa.gr

Related posts

Ακαδημία Γονέων • 4η διαδικτυακή συνάντηση

xristiana

Ανακαλύφθηκαν οι κοντινότερες στη Γη σούπερ μαύρες τρύπες στα συντρίμμια σύγκρουσης γαλαξιών

xristiana

Κορωνοϊός: 29 νεκροί – 178 σε ΜΕΘ – 4.827 κρούσματα

xristiana