ΚεντρικήΚοινωνικά

Στις 15 Μαΐου Θα Διεξαχθεί Φέτος Η «Ειρηνοδρομία 2022»

15/5/2022

Την Κυριακή 15 Μαΐου, οι προβολείς του δρομικού κινήματος στρέφονται στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, με την διοργάνωση της «Ειρηνοδρομίας», μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Η “Ειρηνοδρομία”, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημήτριου σε συνεργασία με το σωματείο κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, υλοποιείται με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1000μέτρων – διαδρομή ευαισθησίας AMEA. Ο αγώνας των 10 χλμ. διεξάγεται σε πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ η οποία, ενταγμένη στο  επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από δρομείς όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθώς θεωρείται μια από τις πιο «γρήγορες» διαδρομές της Αττικής.

Η “Ειρηνοδρομία” έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα δρομικά γεγονότα της Αττικής, καθώς αναδεικνύει την τοπική κοινωνία, εμπλέκει τους πολίτες και ολόκληρη τη μαθητική και αθλητική κοινότητα, προωθώντας τη συμμετοχικότητα και την αγάπη για τον αθλητισμό, έχοντας πάντοτε έντονους συμβολισμούς, όπως η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων, υποστηρίζει το έργο ενός κοινωνικού φορέα.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης, αλλά και άλλες εκδηλώσεις, που εκείνη την ημέρα θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή ειρήνης και συμμετοχής, θα βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 15/05/2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.eirinodromia.gr/

και το Facebook: https://www.facebook.com/Eirinodromia/

Δείτε τα συναρπαστικά στιγμιότυπα της Ειρηνοδρομίας 2019 εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=puPkR4P8ZUk

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία “Αιμοδοτούμε Μαζί” Σε Λότζια Και Πλατεία Ελευθερίας

xristiana

Διαβήτης: Πέντε βήματα που ρυθμίζουν αποτελεσματικά το σάκχαρο

xristiana

Δράση Προληπτικού Ελέγχου Από Το ΚΕΠ Υγείας Διονύσου

xristiana