News ΑΜΕΑΚεντρική

Ράμπες ΑμεΑ σε Καλά Νερά, Άφησσο, Καλλιφτέρη και Κορώπη

26/5/2022

Ολοκληρώθηκαν υπό την επίβλεψη του Δήμου Ν. Πηλιου και θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών  για χρήση την καλοκαιρινή περίοδο, οι εργασίες τοποθέτησης ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες Καλά Νερά, Άφησσο (Άμποβος), Καλλιφτέρη και Κορώπη.

Οι υποδομές πρόσβασης Αμεα, όπως γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του Δήμου, αποτελούνται από ξύλινους  διαδρόμους  που οδηγούν σε τηλεκινούμενους πτυσσόμενους μηχανισμούς  ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο καινοτόμος αυτός μηχανισμός προσβασιμότητας , προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, μεταφέροντας τα με ασφάλεια και άνεση από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη των συγκεκριμένων πολιτών , καθώς και για την  θαλασσοθεραπεία που αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα έργα  έχουν προβλεφθεί  και   ισχύουν όλες οι  νόμιμες προδιαγραφές (μεταξύ άλλων ναυαγοσωστική κάλυψη).

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι με  την πραγματοποίηση αυτού του έργου,  οι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί του Δήμου να είναι προσβάσιμοι για όλους, ανεξαιρέτως.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και εντάσσονται  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” για την πράξη με τίτλο “Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών Δήμου Νοτίου Πηλίου”.

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

Η 4η Σταυροφορία και η πρώτη άλωση της Κωναταντινούπολης

xristiana

Σβήνουμε τα φώτα και συμμετέχουμε στην “Ώρα της Γης”»

xristiana

Το χρώμα στο ρουζ που θα είναι κυρίαρχο το καλοκαίρι του 2023

xristiana