5/5/2022
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά με τρύπα
250 ml φρέσκο γάλα 3,5%
400 γρ φέτα
200 γρ Γραβιέρα τριμμένη
5 αυγά (4 για την γέμιση και 1 για τα φύλλα)
100 γρ βούτυρο γάλακτος
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κ.τ.σ γιαούρτι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε πρώτα τα μακαρόνια για 12 λεπτά
Σουρώνουμε τα μακαρόνια αλλά δεν τα κρυώνουμε
Λιώνουμε τα 50 γρ βούτυρο γάλακτος και το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια
Προσθέτουμε το γάλα και τη φέτα τριμμένη την μισή και την άλλη μισή σε χοντρά κομμάτια και χτυπάμε την τριμμένη γραβιέρα
Χτυπάμε 4 αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα με τα μακαρόνια
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αλατοπιπερώνουμε
Βουτυρώνουμε το ταψί
Βάζουμε τα πέντε φύλλα κάτω βουτυρωμένα και τα υπόλοιπα 5 από πάνω πάντα αλείφουμε με το βούτυρο γάλακτος.
Χτυπάμε σε ένα πιάτο ένα αυγό με λίγο γιαούρτι και αλείφουμε την Μακαρονόπιτα από πάνω.
Tip: Πριν βάλετε την πίτα σας στο φούρνο, μην ξεχάσετε να την αλείψετε με μείγμα γιαουρτιού και αυγού για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα στο φύλλο!⠀