ΚεντρικήΟμορφιά

Καθαρισμός προσώπου: Tips και οδηγίες για να μεγιστοποιήσεις το αποτέλεσμα

4/5/2022

Πλένεις κάθε βράδυ το πρόσωπο σου και πιστεύεις ότι το έχεις καθαρίσει από τους ρύπους και το μακιγιάς της ημέρας; Κι όμως όχι.

• Χρειάζεται πρώτα να αφαιρέσεις το μακιγιάζ με ένα βαμβάκι και το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς και αμέσως μετά να ακολουθήσει η διαδικασία του καθαρισμού.
• Πρόκειται για μια διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας που πρέπει να ακολουθείς ευλαβικά κάθε μέρα, πρωί και βράδυ.
• Να αποφεύγεις τον καθαρισμό του προσώπου σου με αφρόλουτρο και με σαπούνι, που δεν είναι απαραίτητα κατάλληλα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
• Δεν αρκεί ένα γρήγορο πέρασμα με λίγο βαμβάκι για να αφαιρέσει τους ρύπους και το πλύσιμο μόνο με καθαρό νερό της βρύσης το μόνο που θα επιφέρει είναι τράβηγμα.
• Ακολούθησε μια διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας κάθε βράδυ (ακόμη και αν δεν βάφεσαι): ο καλός καθαρισμός είναι η καλύτερη πρόληψη κατά της γήρανσης! Οι ρύποι που φράσσουν τους πόρους, καθώς και τα υπολείμματα μακιγιάζ, δεν αφήνουν κανέναν τύπο επιδερμίδας να διατηρήσει τη φυσική λάμψη του.
• Μην το παρακάνεις το πρωί. Το προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας αναπλάθεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, επομένως χρειάζεται απαλή περιποίηση που δεν θα το φθείρει το πρωί. Μια μικρή ποσότητα καθαριστικού αρκεί.
• Επίλεξε μια υφή κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Μία λοσιόν για ξηρές/ώριμες επιδερμίδες, ένα λάδι προσώπου για κανονικές/λιπαρές επιδερμίδες, ένα νερό micellaire για ευαίσθητες επιδερμίδες και ένα αφρώδες καθαριστικό ή gel για λιπαρές επιδερμίδες.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κοτόπουλο: Ο σοβαρός κίνδυνος από το μαγείρεμα στα μικροκύματα

xristiana

Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχορηγήσεις δράσεων σύγχρονου πολιτισμού

xristiana

Είσαι έγκυος; Φάε κάσιους, κάνουν καλό

xristiana