ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: World King of Taekwondo

6/5/2022

Φέτος το World King of Taekwondo θα διεξαχθεί από το Σάββατο 07 ως και την Κυριακή 08 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο «Μίμης Τσικίνας» του αθλητικού συγκροτήματος της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης από το 2013 ως το 2019 και μετά από απουσία δύο ετών λόγω της COVID19, το 8ο World King of Taekwon do επιστρέφει δυναμικά και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 900 αθλητών και αθλητριών και 110 συλλόγων από δέκα συνολικά χώρες.

Πρόκειται για επίσημο τουρνουά µε την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας International Taekwon-Do Federation (ITF), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Europe ITF Taekwon-do Federation, την αιγίδα της A.Ο.Τ.Ε. (Αθλητική Ομοσπονδία TAEKWON-DO Ελλάδος) και διοργανωτή τον Α.Σ. Νεάπολης “Μακεδονική Δύναμη”, τον σύλλογο που στελεχώνει κάθε χρόνο την Εθνική Ομάδα µε πρωταθλητές και πρωταθλήτριες όλων των κατηγοριών και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένονται οι αποστολές από την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Αργεντινή, την Τσεχία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Σερβία, την Αλβανία, την Εσθονία ενώ φιλοξενούμενοι της οργανωτικής επιτροπής θα είναι επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες από την Ουκρανία που παραδοσιακά συμμετείχε κάθε χρόνο στο World King of Taekwondo.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου θα συμμετέχει η elite των αθλητών και αθλητριών όλων κατηγοριών, καταξιωμένοι αθλητές, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης δίπλα στη νέα γενιά του αθλήματος και μικρούς αθλητές που θα έχουν την πρώτη τους σημαντική αγωνιστική εμπειρία, ενώ είναι η μοναδική υψηλή διοργάνωση που περιλαμβάνει και κατηγορίες βετεράνων.

Το τουρνουά θα ξεκινά το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί στις 09:00 αμέσως μετά τις προγραμματισμένες συναντήσεις προπονητών και κριτών. Η ζύγιση των αθλητών θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με την ολοκλήρωση των αφίξεων των ομάδων. H διοργάνωση πραγματοποιείται µε αυστηρή εφαρμογή των κανονισµών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας TaeKwon-Do ITF, τη συμμετοχή πιστοποιημένων διεθνών διαιτητών με την εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής των δεδοµένων του αγώνα και κάµερες για Instant Replay System (IRS).

Η λαμπρή Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (έναρξη 19:00) με την παρουσίαση των ομάδων, εντυπωσιακές επιδείξεις εναέριων χτυπημάτων και αυτοάμυνας, μουσικό και χορευτικό show και τιμητικές βραβεύσεις διακριθέντων αθλητών και σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα καθώς και τη σελίδα του τουρνουά στο Facebook και το Instagram

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 07/05/2022
ΤΟΥΛ Ανδρών – ΤΟΥΛ Γυναικών
ΤΟΥΛ Παίδων 2008-2009 – ΤΟΥΛ Κορασίδων 2008-2009
Μάχη Ανδρών – Μάχη Γυναικών
Μάχη Παίδων 2008-2009 – Μάχη Παίδων 2008-2009
ΤΟΥΛ Εφήβων– ΤΟΥΛ Νεανίδων
ΤΟΥΛ Βετεράνων Ανδρών – ΤΟΥΛ Βετεράνων Ανδρών Γυναικών
Μάχη Βετεράνων Ανδρών – Μάχη Βετεράνων Ανδρών Γυναικών
Επιλεγμένοι Τελικοί των κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών
Ομαδικό ανδρών – Ομαδικό Γυναικών

Κυριακή 08/05/2022
Μάχη Kids αγόρια – κορίτσια (2012-2013/ 2014-2015)
ΤΟΥΛ Παμπαίδων – Παγκορασίδων (2010-2011)
Μάχη Παμπαίδων – Παγκορασίδων (2010-2011)
Μάχη Εφήβων – Κορασίδων (16 – 17 ετών)
Μάχη Εφήβων – Κορασίδων (14 -15 ετών)

► Info

World King of Taekwondo
Σάββατο 07 και Κυριακή 08 Μαΐου
κλειστό γήπεδο «Μίμης Τσικίνας»  της ΧΑΝΘΕισιτήριο 3 ευρώ για τους ενήλικες
Δωρεάν σε όλα τα παιδιά κάτω των 14 ετών

Πηγή: https://cityportal.gr/thessaloniki-world-king-of-taekwondo/

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Ευάλωτα στα βακτήρια τα παιδιά μετά από εποχική ίωση

xristiana

Light φετουτσίνι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια για ατελείωτη απόλαυση

xristiana