ΚεντρικήΚοινωνικά

Ημερίδα Με Θέμα “Δεν Καπνίζω…Επιλέγω Τη Ζωή”

31/5/2022

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος ο σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα “Δεν καπνίζω…επιλέγω τη ζωή”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ.

Η Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας” και ο οργανισμός “W4O – Γυναίκες στην Ογκολογία” συνεργάζονται στην εκδήλωση  που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., για 8η συνεχή χρονιά.

Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί υβριδικά.Σύνδεσμοι για παρακολούθηση LIVE εδώ και εδώ

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

Αυτή τη φορά η προσπάθεια του Κ.Ε.Φ.Ι. είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η 1η Μαΐου είναι «ημέρα περισυλλογής για το κάπνισμα» και στη χώρα μας, παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των καπνιστών εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε αναλογία σε θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο απ’ αυτή τη μορφή καρκίνου χάνεται πληθυσμός ίσος με τους κατοίκους ενός νησιού, όπως η Ικαρία ή η Λέρος.

Αν δε συνυπολογίσουμε και τους άλλους καρκίνους και ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα ο αριθμός των θανάτων θα εξαφάνιζε σε λίγα χρόνια τόσους πολλούς συμπολίτες μας όσο ο πληθυσμός των νησιών των Κυκλάδων.

Πηγή: https://allabouthealth.gr

Related posts

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης – Αντικυθήρων

xristiana

Καρό φούστα: Πώς τη φοράνε σήμερα οι πιο στιλάτες γυναίκες σε όλο τον κόσμο;

xristiana

Κάντε αποδεδειγμένα πιο υγιεινό τον καφέ σας προσθέτοντας κάποιο από αυτά τα 4 στοιχεία

xristiana